Camera installatie

Het installeren van een beveiligingscamera is iets waar veel mensen tegen op zien en liever uitbesteden aan een expert. Hoewel de huidige camerasystemen al een stuk makkelijker te installeren zijn moeten de camera's natuurlijk nog wel worden opgehangen. Wij helpen u graag bij de camera installatie door dat of zelf te doen of een gecertificeerde expert voor u in te schakelen wanneer u in België woont. De onderstaande informatie is verder alleen van toepassingen wanneer u in Nederland woont.

De camera installatie uitbesteden of zelf doen

Het zelf installeren van een beveiligingscamera heeft natuurlijk als grote voordeel dat u geen kosten maakt aan de installatie, mits u natuurlijk het geschikte gereedschap heeft. De nadelen zijn dat u waarschijnlijk geen of zeer beperkte ervaring heeft met het installeren van een bewakingscamera. Dit hoeft vanwege de eenvoudige werking en installatie van veel systemen niet direct een beperking te zijn. Wel is het bij de wat uitgebreidere camerasystemen zo dat het installatie werk en het trekken van de kabels bij de installatie best een lastige klus kan zijn. Door dit door een professional te laten doen bent u ervan verzekerd dat het camera systeem na installatie optimaal werkt en u er verder geen omkijken aan heeft.

Mogelijkheden

Stel u heeft op onze website bepaalde bewakingscamera's gezien welke u mogelijk wilt kopen. De installatie van deze camera's wilt u liever uitbesteden. U neemt dan hiervoor contact met ons op waar wij met u kijken welke mogelijkheden er zijn op het gebied van camera installatie. Kunnen wij bijvoorbeeld al op afstand aan de hand van tekeningen of een omschrijving een inschatting van de camera installatie werkzaamheden maken of moeten we hier toch voor langskomen. (Alleen in Nederland).

De offerte

Aan de hand van de doorgenomen wensen zullen wij of één van onze gespecialiseerde partners u een offerte sturen met daarin een totaalplaatje voor de kosten van de camera installatie en de beveiligingscamera's. Veelal wordt er bij een degelijke offerte voor de camera installatie een tekening bijgevoegd waar de plaats en kijkhoek van de bewakingscamera's op staat ingetekend.

De uitvoering

Wanneer u akkoord gaat met de offerte van de camera installatie zal er een afspraak worden gemaakt wanneer wij de installatie werkzaamheden zullen gaan uitvoeren. Veelal is de camera installatie snel na het akkoord gaan op de offerte in te plannen en of staat deze datum al vermeld in de camera installatie offerte. Op de dag van de installatie zal de overeengekomen camera apparatuur worden geinstalleerd en na de camera installatie zal u een demo worden gegeven van de werking van het camerasysteem. Ook installeren wij voor u de App waarmee u op een smartphone of tablet de beelden van de beveiligingscamera's kunt bekijken voor u.

Onderhoudscontract

Om ook na de camera installatie nog vele jaren van het aangelegde systeem te genieten adviseren wij u een onderhoudscontract af te sluiten. Hierbij wordt volgens een vastgesteld schema per jaar verschillend onderhoud gepleegd aan het camerasysteem. Zo kunt u hierbij denken aan het updaten van de firmware, nalopen van de technische staat, reinigen van de onderdelen en eventuele kleine reparaties.

Camera installatie offerte aanvragen

Wilt u meer weten over de camera installatie mogelijkheden? Vul dan onderstaand offerte formulier in of neem vrijblijvend contact met ons op per telefoon e-mail.

Offerte aanvraag