• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

3G, 4G of 5G simkaart camera gebruiken

Live toezicht via de mobiele provider

Veel beveiligingscamera’s werken via een wifi netwerk en versturen op deze manier pushmeldingen en beelden. Er zijn ook camera’s die de beelden intern of op een HD-recorder opslaan, maar een combinatie van wifi en (interne) opslag is natuurlijk ook mogelijk.

Het prettige aan een beveiligingscamera met internetverbinding is dat u altijd en overal live meekijkt. Helaas is een wifi netwerk niet overal beschikbaar. Een simkaart camera is in dit geval de beste oplossing. Hierbij kijkt u live via de mobiele provider mee. De beveiligingscamera maakt verbinding via een 3G, 4G of 5G netwerk. Dit betekent dat de camera is uitgerust met een simkaart. Daarom heet het dus een simkaart camera.

Betalen voor dataverbruik

Het gebruik van een simkaart camera is praktisch maar niet geheel gratis. U betaalt namelijk voor dataverbruik. Dit kan middels een prepaid simkaart of een mobiel abonnement. Wie veel gebruik maakt van de simkaart camera kan beter voor een abonnement gaan, dit bespaart aanzienlijk op de kosten. Wel moet rekening worden gehouden met hogere kosten dan bij een wificamera.

De beste 3G, 4G of 5G simkaart camera

Er is veel verkrijgbaar op het gebied van simkaart camera’s. Hierbij is het vooral belangrijk om goed naar de omstandigheden te kijken. Een buitencamera is goed bestand tegen verschillende weersinvloeden. Sommige camera’s zijn alleen voor binnen geschikt. Let ook op de aanwezigheid van nachtzicht, pan, tilt & zoom en pushnotificaties.

Compacte beveiligingscamera’s voor buiten

Het bewaken van het erf, een terrein, weiland, stalling of andere buiten situatie. Dit kan met een goede buitencamera die middels een simkaart beelden doorstuurt. De mini buitencamera set werkt op het 4G netwerk. De camera is voorzien van een kabel van 6 m, waardoor deze eenvoudig aan de gevel monteerbaar is. Via een app op iPhone of Android toestel ontvangt u bij beweging een pushmelding en bekijkt op elk moment live beelden.

Simkaart camera inclusief wifi

Het vaakst wordt gekozen voor een wifi IP camera. Wat wanneer het wifi tijdelijk wegvalt? Op dat moment vallen ook live beelden en pushmeldingen weg. Een 3G / wifi camera blijft altijd bereikbaar. De camera maakt verbinding met het wifi netwerk. Mocht dit netwerk uitvallen dan schakelt de camera over op het mobiele 3G-netwerk. Bovendien slaat de camera beelden in de cloud op, waar deze gedurende maximaal 30 dagen bewaard blijven.

De kosten van een simkaart camera

Is de aanschaf van een simkaart camera duur? Dat hangt een beetje van de specificaties en wensen af. Een eenvoudige beveiligingscamera met een combinatie van 3G en wifi kost rond de € 150. Een professioneel systeem met PTZ functies kost tussen de € 300 en € 400. Ook een buitencamera met zonnepaneel (zelfvoorzienend) is duurder in aanschaf maar bespaart wel op stroomkosten. Er is dus van alles mogelijk.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2021 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 252 beoordelingen