4K Ultra HD camera met hoge resolutie kopen

Eén van de belangrijkste aandachtspunten wanneer het om camerabeveiliging gaat: beeldkwaliteit. Wilt u onder slechte lichtomstandigheden haarscherpe camerabeelden vastleggen? Dan komt u uit bij Full HD of Ultra HD beveiligingscamera’s. In dit artikel nemen we de kenmerken en technieken van verschillende soorten camera’s onder de loep. De resolutie bepaalt de kwaliteit van camerabeelden. Ouderwetse camera’s hebben vaak een resolutie van 640 x 480 pixels. Deze beveiligingscamera's zijn nog steeds verkrijgbaar en prima wanneer er geen hoge eisen aan de beeldkwaliteit worden gesteld. Modernere camera's bieden Full HD, 2K HD of 4K Ultra HD beeldkwaliteit. Een beveiligingscamera met Full HD geeft beelden van 1920 x 1080 pixels, terwijl Ultra HD een beeld geeft van 3840 x 2160 pixels. Meer pixels betekent een scherper beeld!

Opbouw van het beeld

Camerabeelden zijn opgebouwd uit pixels, dit zijn gekleurde puntjes. Alle pixels bij elkaar vormen het beeld. Hoe meer pixels, hoe duidelijker het beeld zal zijn. 4K pixels zijn relatief kleiner, waardoor uw gezichten en objecten beter kunt herkennen. Daarnaast is het met dit soort beveiligingscamera's langer mogelijk om onder donkere omstandigheden in kleur te filmen.

Camerabeelden als bewijsmateriaal

Beveiligingscamera's worden ingezet om toezicht te houden. Als er sprake is van een inbraak of andere criminaliteit is het belangrijk om een dader zo snel mogelijk te achterhalen. Tevens kunnen camerabeelden in een rechtszaak dienen als bewijsmateriaal. Dit is echter alleen mogelijk wanneer een dader duidelijk zichtbaar is. Beveiligingscamera's met een lage resolutie geven onvoldoende scherpte om iemand te herkennen. Bij schemerlicht of in de avonduren is men zelfs nauwelijks tot helemaal niet herkenbaar. Dat is natuurlijk zonde!

Voordelen van 4K Ultra HD camerabeveiliging

4K Ultra HD beveiligingscamera's zijn voorzien van een lichtgevoelige lens. Zo kan een camera veel langer in kleur blijven filmen, ook als het gaat schemeren of donker wordt. In het donker zijn uw camerabeelden bijna net zo helder als beelden die overdag zijn genomen. Uiteraard is dat naast de beeldkwaliteit ook afhankelijk van de verdere technologieën waarvan gebruik is gemaakt. Let vooral goed op het bereik, een camera met sterke SMD leds maakt nachtzicht tot 60 meter mogelijk.


Met 4K Ultra HD bewaking wordt er meer van de processor in een camera of opnamesysteem gevraagd en wordt er eventueel ook meer data over het netwerk verstuurd. Gelukkig zijn internetverbindingen en opnamesystemen hier steeds beter op toegerust. 4K camera's van Sitcon.nl werken met een HD NVR recorder en kunnen worden aangesloten op een pc of laptop. Met behulp van een app is het zelfs mogelijk om beelden live te bekijken via de smartphone.

Wat kost 4K Ultra HD camerabeveiliging?

Wanneer u voor het beste van het beste kiest zit daar uiteraard een prijskaartje aan. 4K camerabeveiliging is mede door verbeterde technologieën duurder dan traditionele camerabeveiliging. Een 4K Ultra HD camera met gemotoriseerde lens en Starlight technologie is verkrijgbaar vanaf €429. Een set van vier camera’s inclusief recorder is verkrijgbaar voor €1359. Gelukkig valt het prijsverschil met een 2K HD camera set mee. Bekijk hier alle 4K Ultra HD beveiligingscamera´sDelen:

Google
Sitcon Betaalmogelijkheden Winkels

© 2007 - 2019 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.8 / 10 = 98 beoordelingen