• Winkels in Utrecht en Maaseik
  • Specialist sinds 2007

Afluisteren gsm: Wat is er mogelijk er door wie wordt het gedaan?

Het afluisteren van een gsm is een onderwerp waar veel onwaardheden over bestaan. Meermaals worden wij door verontrustte mensen benaderd die het vermoeden hebben dat hun mobiele telefoon wordt afgeluisterd. Onderstaand proberen wij een overzicht te geven welke mogelijkheden tot het afluisteren van een gsm er zijn en welk op dit moment er juist niet zijn.

Afluisteren gsm door particulieren:
Door particulieren zijn er maar beperkte mogelijkheden om een gsm af te luisteren. De meest gebruikte manier om een gsm af te luisteren is door er bepaalde spy software op te installeren die alle handelingen op de gsm, zoals de sms berichten, gesprekken en zelfs de locaties kan doorsturen. Hoewel de installatie van deze spy software redelijk snel op de gsm kan gebeuren heeft u deze dus wel nodig en is dit onmogelijk op afstand te doen of als je bijvoorbeeld enkel het telefoonnummer weet. 

Afluisteren gsm door overheidsinstanties:
De overheid heeft natuurlijk meer mogelijkheden voor het afluisteren van een gsm. De hierboven beschreven optie van een gsm interceptor systeem wordt hiervan het minst gebruikt en enkel in gevallen waar de persoon waarvan ze de gsm gesprekken willen afluisteren steeds van nummer en toestel veranderd, maar ze wel weten waar deze woont of verblijft.

De meest gebruikte manier van gsm afluisteren door de overheid loopt gewoon via de provider. De providers moeten op last van een bevel uitgegeven door een rechter commissaris toegang verlenen tot de bel gegevens van een klant. Dit kan bestaan uit zowel het gespreksverkeer, sms berichten en internet gebruik. Hoewel is Nederland hiervan in vergelijking tot andere landen zeer veel gebruik van wordt gemaakt, mag dit officeel enkel wanneer het in verhouding staat tot wat de overheidsinstantie probeert aan te tonen.

Ook bestaan er GSM intercepter systemen waarmee het mogelijk is alle gsm gesprekken in een bepaalde straal (zo´n 100 tot 300 meter) te onderscheppen. Het gsm interceptor systeem doet zich voor als sterke telefoonmast van verschillende providers, waardoor de gsm telefoons in de omgeving van het gsm interceptor systeem eerst verbinding maken met de ´nep´ gsm mast en daarna pas worden doorgestuurt naar de echte gsm mast van de provider. Hoewel het n iet eenvoudig is de gesprekken te filteren. Er zijn er natuurlijk een hoop normaal gesproken binnen een straal van zo´n 200 meter is het wel mogelijk alles te monitoren.

Hoe kunt u uzelf beveiligen tegen het bepalen van uw positie aan de hand van het GSM netwerk:?
Er zijn weinig dingen die u kunt doen om uzelf te beschermen tegen het bepalen van de positie via het gsm netwerk. Een optie is het regelmatig wisselen van telefoon en/of nummer en het uitzetten van uw gsm telefoon en het verwijderen van de batterij kan ook. Hier zijn tevens speciale beveiligingshoesjes voor te koop die alle signalen van de gsm teelefoon afschermen.

Bekijk hier alle Anti- Afluisterapparatuur

 

 

Delen:

Reviews:
8.6
8.6 / 10
Thuiswinkel Zakelijk

© 2007 - 2022 - Sitcon