• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Alarmsysteem met BORG certificering: wat is dat?

Inbraakbeveiliging met BORG certificaat is erg populair. Maar dat niet alleen, de verzekeraar kan dit certificaat eisen. Met het BORG certificaat kunt u aantonen dat de woning op het bedrijfspand op de juiste manier beveiligd is. Waarom voor dit certificaat kiezen en in hoeverre is dit echt veiliger? Bekijk de belangrijkste beveiligingsmaatregelen.

Centrum voor Criminaliteitspreventie Veiligheid (CCV)

De BORG regeling wordt uitgevoerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie Veiligheid. Op de website van CCV is te vinden welke beveiligingsbedrijven actief zijn. Het is bij het BORG certificaat namelijk belangrijk dat een van deze beveiligingsbedrijven de beveiligingsmaatregelen uitvoert. Alarmsysteem zelf installeren of laten doen Is het voor het verkrijgen van een BORG certificaat nodig om een alarmsysteem te laten installeren? U moet bepaalde maatregelen door een beveiligingsbedrijf uit laten voeren. Een schade-expert van het beveiligingsbedrijf komt langs en bepaalt de beveiligingsmaatregelen. Aan de hand van de Verbeterde Risicoklassenindeling wordt bepaald in welke risicoklasse de woning of het bedrijfspand valt. Hierbij zijn er vier risicoklassen. Na indeling in een risicoklasse hoort u welke beveiligingsmaatregelen u moet treffen. Hierbij is het dus zeker mogelijk om zelf een alarmsysteem uit te kiezen.

Een BORG certificaat aanvragen

Een alarmsysteem voor woning of bedrijfspand moet aan bepaalde veiligheidseisen voldoen. De hele goedkope alarmsystemen komen hier niet eens in de buurt, kies daarom voor een kwalitatief systeem. Een BORG certificaat aanvragen verloopt via een beveiligingsbedrijf. De expert stelt een beveiligingsplan in. Dit zijn alle maatregelen die u moet nemen. In principe moet u deze door een erkend beveiligingsbedrijf uit laten voeren. Het alarmsysteem mag u wel zelf uitkiezen maar moet natuurlijk wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Wanneer alle maatregelen zijn uitgevoerd dan ontvangt u een BORG certificaat.

Voordelen BORG certificaat

Waarom kiezen voor een alarmsysteem met BORG certificaat? Omdat sommige verzekeraars dit eisen. Pas wanneer er een BORG certificaat aanwezig is willen ze ook de woning of het pand verzekeren. Daarnaast geven verzekeraars korting op de premie wanneer er sprake is van dit certificaat. U maakt aanspraak op korting op de inboedelverzekeraar. Deze korting kan oplopen tot wel 10%. Informeer vooraf of de verzekeraar ook deze korting wil geven.

Bij ruim 10% van de bedrijven wordt jaarlijks ingebroken

Het is even schrikken maar bij ruim 10% van de bedrijven wordt jaarlijks ingebroken. Minimaal één keer maar meestal nog vaker. Dit brengt heel veel financiële schade met zich mee. Bovendien kunnen er ook bedrijfsgegevens of belangrijke informatie ontvreemd worden. Dit legt de nadruk op het belang van een goed alarmsysteem. Een compleet alarmsysteem waarschuwt direct bij inbraak of een poging tot inbraak. Bedrijven kiezen altijd voor een alarmsysteem met BORG certificering.

Inbraakwoningen en alarmsysteem

Ruim 50.000 jaarlijkse inbraken in woningen, dat zijn de cijfers. Gelukkig daalt het aantal inbraken, wat mede te danken is aan het alarmsysteem met BORG certificaat. Ook particulieren

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2021 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.7 / 10 = 311 beoordelingen