• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Alarmsysteem met camera en rookmelder: hoe werkt dat?

Het nut van een alarmsysteem

Een alarmsysteem beveiligt de woning, het bedrijfspand of het erf. Maar ook de opslagplaats, showroom, garage en nog veel meer. Dit is belangrijk, want het aantal inbraken is de laatste jaren niet echt afgenomen. Dit brengt grote financiële maar ook emotionele schade met zich mee.

Een alarmsysteem is niet alleen aan te raden voor grote bedrijven of woningen maar ook voor kleine winkels, horecazaken, rijtjeswoningen etc. Niet alleen zorgt dit systeem voor minder schade, ook geeft het een hoge mate van veiligheid. Dit maakt ondernemen en wonen een stuk prettiger.

De werking van een alarmsysteem met camera en rookmelder

Bij een alarmsysteem wordt vaak aan een geluidsalarmsysteem gedacht. Dit soort systemen waren tot de eeuwwisseling erg populair. Helaas is het aantal misdrijven alleen maar toegenomen, waardoor we behoefte hebben aan een betere beveiliging en bewaking. Een alarmsysteem met camera neemt beelden op. Mocht er een misdrijf plaatsvinden of onbevoegden bevinden zich op het erf of in het pand dan is dit direct zichtbaar. Hierdoor kan de eigenaar van het pand actie ondernemen.

Maar er is meer, want dit alarmsysteem neemt beelden op en bewaart deze. Dit betekent niet alleen live beeld kijken maar ook op een later moment terugkijken. Dit is vooral praktisch wanneer het misdrijf in de nachtelijke uren heeft plaatsgevonden of wanneer er geen toezicht op de camera is.

Een alarmsysteem met camera en rookmelder geeft extra veiligheid: bij het uitbreken van brand komt de rookmelder in actie.

Een draadloos alarmsysteem

Tegenwoordig moet een alarmsysteem overal kunnen werken, het liefst met wifi. Zo is het namelijk mogelijk om vanaf elk apparaat waaronder ook de smartphone live mee te kijken. Een wifi alarmsysteem heeft nog een voordeel: de eigenaar ontvangt een pushmelding op de telefoon. Hierbij is het mogelijk om direct live beelden te bekijken.

Een draadloos alarmsysteem met camera en rookmelder is zeer eenvoudig te installeren. Het start allemaal met het installeren van de speciale app op de smartphone. De meegeleverde adapter maakt bij contact met netstroom een eigen wifinetwerk aan. Het systeem herstart, maakt verbinding met het wifi netwerk en is klaar voor gebruik. De IP camera is via de smartphoneaap aan het alarmsysteem gekoppeld, eenvoudiger kan niet. Dat is het voordeel van een draadloos alarmsysteem.

Uitbreiding van het alarmsysteem

Het is altijd mogelijk om het draadloos alarmsysteem uit te breiden met extra melders. Dit is vooral mogelijk bij het alarmsysteem Pro inclusief IP camera en rookmelder. Wanneer er geen wifi netwerk of internetverbinding aanwezig is, maakt de camera normaal gesproken geen opnames meer. Dit is bij het professionele alarmsysteem op te lossen door het optioneel plaatsen van een SIM-kaart. Via de SIM-kaart wordt bij het wegvallen van het wifi netwerk toch verbinding gemaakt. Zo eenvoudig werkt het.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 227 beoordelingen