• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Alarmsysteem voor bedrijven: waar let je op?

Beveilig het bedrijf met een goed alarmsysteem. De cijfers liegen er niet om: er wordt jaarlijks bij meer dan 20.000 bedrijven ingebroken. Een goed alarmsysteem voor bedrijven uitzoeken is een lastige klus. Waar moet op gelet worden en hoe zit het met schakelen naar een meldkamer? Ontdek de beste tips met betrekking tot alarmsystemen voor bedrijven.

Anti inbraak voor bedrijven

Allereerst is het belangrijk om inbrekers geen kans te geven. Inbraak heeft namelijk niet alleen financiële gevolgen, ook kunnen er bedrijfsgegevens buit worden gemaakt. Enkel glas moet altijd vervangen worden voor dubbel of gelaagd glas. Dit is niet alleen energiezuiniger, ook voorkomt het dat inbrekers makkelijk binnenkomen. Dakplaten van loodsen en magazijnen zijn vaak eenvoudig open te knippen. Wanneer dieven makkelijk via het dak binnenkomen is het beter om dakplaten te vervangen voor massieve platen. Ditzelfde geldt ook voor standaard deuren. Massieve deuren van minimaal 4 cm dik zijn niet zomaar open te krijgen.

Een goed alarmsysteem voor bedrijven

Naast inbraakwerende middelen is het net zo belangrijk om voor een goed alarmsysteem te gaan. Dit waarschuwt bij inbraak. Deze waarschuwing gebeurt middels een sirene of een stille melding richting de meldkamer. Het voordeel van een stille melding is dat inbrekers hier niets van merken. De hulpdiensten zijn snel ter plekke en kunnen de inbrekers op heterdaad betrappen.

Beveiligingsgraad alarmsysteem

Alarmsystemen worden altijd met een bepaalde beveiligingsgraad verkocht. Grade 1 en 2 zijn prima ter beveiliging van (kleine tot middelgrote) woningen. Ook kleine bedrijven met een beperkt budget kiezen vaak voor een alarmsysteem net grade 1 of 2. Houd er rekening mee dat professionele inbrekers dit alarmsysteem makkelijk uit kunnen schakelen. Het beste alarmsysteem heeft grade 4: zelfs de meest ervaren inbrekers kunnen dit systeem moeilijk onklaar maken. Grade 3 is iets goedkoper en ook nog steeds een aanrader. Let bij aankoop van een bedrijfsalarmsysteem dan ook goed op de beveiligingsgraad.

Een compleet systeem

Voor de beste beveiliging is het belangrijk om voor een compleet alarmsysteem te gaan. Dit systeem bestaat uit een basisstation, PIR bewegingsmelders, magneetcontacten, binnensirene, keypad en afstandsbediening. Het is aan te raden om een goed alarmsysteem te koppelen met een meldkamer. Hiervoor is een abonnement bij een meldkamer nodig. Een slim alarmsysteem is eenvoudig te integreren met IP camera’s en andere slimme apparaten. Wanneer de stroom uitvalt wordt er een alarm geactiveerd. De sleutelhouder ontvangt tevens meldingen via een applicatie, sms of telefoonoproep.

Extra aandacht voor deuren en ramen

De meeste inbrekers komen via een deur of raam binnen. Vooral achterdeuren zijn populair, waarbij er gebruik wordt gemaakt van een koevoet of een grote schroevendraaier. Openstaande ramen zijn natuurlijk ook een uitnodiging. Besteed als ondernemer extra aandacht aan deuren en ramen. Maak gebruik van voldoende deur/raammelders en houd cameratoezicht.

Kies voor een hoge kwaliteit alarmsysteem

Er zijn voldoende alarmsystemen verkrijgbaar. Vooral startende ondernemers willen nog wel eens voor het allergoedkoopste alarmsysteem gaan. Helaas biedt dit niet de beste beveiliging. Ga daarom voor een hoge kwaliteit alarmsysteem uit de EU, deze systemen zijn veiliger dan Aziatische alarmsystemen (Chinese webwinkels).

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2021 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.7 / 10 = 311 beoordelingen