• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Alarmsystemen voor ramen en deuren: hoe werkt dat?

Een alarmsysteem voor thuisgebruik wordt steeds populairder. Vooral de beveiliging van ramen en deuren verdient de beste aandacht. Hierbij houdt het systeem in de gaten of ramen en deuren geopend worden. Hoe werkt dit alarmsysteem en is dit ook een goede keuze? In dit artikel meer informatie over raam- en deurbeveiliging.

Raammagneten en deurmagneten

Een alarmsysteem voor ramen en deuren werkt met magneten. Deze magneetcontacten moeten op ramen en deuren geplaatst worden. Een compleet alarmsysteem bevat verschillende magneetcontacten. Bij een grote woning is het vaak nodig om het aantal magneetcontacten uit te breiden. Het systeem werkt heel eenvoudig. Elk magneetcontact bestaat uit twee gedeelten. Het ene gedeelte plaatst u op het kozijn (houten/ kunststof/ metalen omlijsting). Het ander gedeelte komt op het raam. Het is de bedoeling dat de twee gedeelten contact met elkaar maken. Zodra de magneten los van elkaar komen, iets dat gebeurt bij het openen van het raam, geeft de raamsensor een seintje richting het alarmsysteem. In geval van deurmagneten werkt dit precies hetzelfde.

Het alarm gaat af

Zodra de magneten los van elkaar komen wordt er een signaal aan het alarmsysteem doorgegeven. Dit heeft als gevolg dat het alarm afgaat. Een harde sirene klinkt, hierdoor worden buurtbewoners gewaarschuwd. Of de bewoners zelf, mochten deze thuis zijn. Er kan ook sprake zijn van een stil alarm. In dit geval gaat de sirene niet af maar wordt er een melding naar een app op de smartphone gestuurd. Of de melding wordt doorgegeven aan een meldkamer. Het voordeel van een stil alarm is dat inbrekers zich veilig wanen. Ondertussen worden de hulpdiensten gewaarschuwd en is er een grote kans dat inbrekers op heterdaad betrapt worden.

GSM alarm voor ramen of deuren

Wie geen gebruik wil maken van een compleet alarmsysteem kan ook voor een los GSM alarm gaan. Dit is een raam/deurmelder die met een SIM-kaart werkt. Dit soort systemen is ideaal in situaties waar weinig mensen komen. Bij een alarmmelding wordt er een sms bericht verstuurd.

Voordelige raam- en deurmelder

Een alarmsysteem voor ramen en deuren is altijd een goede investering. Toch heeft niet iedereen hier het budget voor. Daarom is er de voordelige deur/raammelder. Dit bestaat uit een draadloze melder en een ontvanger met sirene. Beide onderdelen werken op batterijen. Dit systeem is eenvoudig te installeren en geschikt voor bewaking van de woning, vakantiehuis of caravan. Nadeel van dit systeem is dat er altijd iemand thuis moet zijn om het alarm uit te zetten. Er wordt namelijk geen melding naar een applicatie verstuurd. Bovendien kunnen inbrekers dit systeem zelf makkelijk uitschakelen. Voordeel is dan wel weer dat zoiets met een afstandsbediening werkt waardoor er geen loze meldingen ontstaan.

Het beste alarmsysteem voor ramen en deuren

Voor een optimale beveiliging is het belangrijk om voor een goed alarmsysteem te gaan. Bijvoorbeeld het wifi alarmsysteem met magnetische deur/raammelder, bewegingsmelder en afstandsbedieningen. Dit koppelt u heel eenvoudig aan Google home of Amazone Alexa. Er is sprake van een stabiele verbinding tussen de melders en het basisstation. Een prima keu

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2021 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.7 / 10 = 311 beoordelingen