• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Alles over vier beveiligingsgraden: Grade 1, Grade 2, Grade 3 en Grade 4

Alarmapparatuur of een alarmsysteem is onderverdeeld in vier beveiligingsgraden. Bij een laag risiconiveau voldoet grade 1 terwijl bij een hoog risiconiveau grade 4 vereist is. Welke grade moet je kiezen? Hierbij houdt u rekening met het type indringer oftewel in hoeverre er noodzaak is aan veiligheid. Veel alarmsystemen hebben namelijk een te lichte beveiliging.

Vier beveiligingsgraden

Het is niet iets waar iedereen bij stilstaat: de beveiligingsgraad van een alarmsysteem. Naast de beveiligingsgraad, uitgedrukt in ‘grade’, draait het ook om frequentiecriteria met betrekking tot het onderhoud van de installatie. Een alarmsysteem met een lage beveiligingsgraad hoeft slechts eenmaal per jaar gecontroleerd te worden. Terwijl de hoogste beveiliging zeker twee controles per jaar vereist. Dit zijn de 4 beveiligingsgraden voor alarminstallaties:

  • Grade 1: laag risiconiveau
  • Grade 2: laag tot gemiddeld risiconiveau
  • Grade 3: gemiddeld tot hoog risiconiveau
  • Grade 4: hoog risiconiveau

Laten we eens wat dieper ingaan op elk risiconiveau.

Grade 1 alarm

De meeste particulieren kiezen voor een alarmsysteem met beveiligingsniveau grade 1. Dit is geschikt voor het beveiligen van de gemiddelde woning. Maar alleen wanneer de woning in een minder risicovol gebied staat. Bijvoorbeeld in een wijk waar weinig inbraken plaatsvinden. Grade 1 is aan te raden wanneer inbrekers weinig kennis van alarmsystemen hebben. Ze maken gebruik van basisgereedschappen om het alarmsysteem ongedaan te maken. Is dit het geval dan voldoet een alarmsysteem grade 1 meer dan voldoende. Let op: een persoonlijk alarm voldoet niet aan deze eisen.

Grade 2 alarm

Een grade 2 alarmsysteem is bedoeld voor indringers die iets meer kennis van alarmsystemen hebben. Ze beschikken over verschillende soorten gereedschap om het systeem onklaar te maken. Dit alarmsysteem is geschikt voor woningen en wat grotere steden of achterbuurten. Ook voor kleine bedrijven is een alarmsysteem grade 2 zeker aan te raden.

Grade 3 alarm

Sommige indringers hebben een goede kennis van verschillende soorten alarmsystemen. Ze nemen specialistisch gereedschap mee en kunnen hiermee het alarmsysteem uitschakelen. Dit vraagt om een alarmsysteem met een hoger beveiligingsniveau. Grade 3 is ideaal voor buurten met een hoge criminaliteit. Ook voor bedrijven een absolute aanrader.

Grade 4 alarm

Als laatste is er nog het alarmsysteem grade 4. Het gaat hier om een alarmsysteem met een uitstekende beveiliging. Bedoeld voor indringers met een uitgebreide kennis over alle alarmsystemen. Bovendien beschikken ze over specialistisch gereedschap. Niet alleen om het alarmsysteem uit te schakelen maar ook om de alarmcentrale zelf te deactiveren. Een grade 4 alarmsysteem past perfect bij grote woningen, villa’s, dure wijken, criminele buurten en middelgrote tot grote bedrijven.

Beschermde communicatie

Veel alarmsystemen werken draadloos. De beveiligingsgraad bepaalt ook het aantal codes dat de communicatielijn beschermt tegen hacks. Zo moet een grade 1 alarmsysteem beschikken over 100.000 identificatiecode’s. Grade 2 moet er 10 keer zoveel hebben, namelijk 1 miljoen. Voor grade 3 zijn dit 10 miljoen en voor grade 4 zelfs 100 miljoen.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2021 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 321 beoordelingen