• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Auto beveiliging: De mogelijkheden overzichtelijk op een rij

Auto beveiliging is onder te verdelen in, auto alarm, gps beveiliging en auto camera's. Steeds meer verzekeraars verbinden eisen aan alarmsystemen zoals het inbouwen van een gps systeem om de auto bij diefstal terug te vinden. In dit artikel geven we een overzicht van de verschillende beveiliging methodes en de mogelijkheden waar we auto alarmsystemen buiten beschouwing laten.

Auto beveiligen tegen bekrassen:
Het bekrassen van auto's komt helaas steeds meer voor. Door de verhalen die wij van klanten vernemen weten wij dat zelfs de ogenschijnlijk kleine burenruzie of onenigheid kan leiden tot het bekrassen of op andere wijze beschadigen van de auto. Een goede manier om de dader van het vandalisme te betrappen of het bekrassen tegen te gaan is het plaatsen van een auto camera in of op de auto gericht.

Kosten product verhalen op verdachte:
Wat veel mensen niet weten is dat er de mogelijkheid bestaat om de door u gemaakte kosten om het vandalisme / diefstal aan te tonen te verhalen op de verdachte. U kunt bij de aangifte de bon bijvoegen, waarna de rechter zal kijken in hoeverre de veroordeelde verdachte de door u gemaakte kosten dient te voldoen. U dient er rekening mee te houden dat de rechter zal kijken naar evenredigheid van de gemaakte kosten ten opzichte van het eventuele strafbare feit en dit van invloed kan zijn op de hoogte van de vergoeding. Tevens kan het tot stand komen van een veroordeling (erg) en dus de mogelijke terugbetaling lang op zich laten wachten.

Belangrijk te weten bij bovenstaande camera's is dat beveiligingscamera's met nachtzicht door middel van infrarood licht niet achter een raam kunnen worden geplaatst omdat het infrarood licht in het donker op de ruit zal weerkaatsen.

In veel gevallen willen mensen waar op dit moment al de auto wordt bekrast liever geen zichtbare beveiligingscamera installeren, omdat hierdoor misschien wel het bekrassen van de auto stop, maar hierdoor de dader niet meer kan worden achterhaald. Om toch video opnames te krijgen van de dader zonder dat het opvalt bieden wij verschillende onopvallende camera's aan die duidelijke beelden kunnen maken mocht u auto worden bekrast. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciale camouflage camera in een boom of regenpijp te hangen die wekenlang video's kan maken als er beweging is en dit alles op een interne batterij, zodat u geen snoeren hoeft te trekken. Onderstaand geven wij enkele voorbeelden van camera's die op de auto kunnen worden gericht of in de auto kunnen worden gebouwd.


Bij het plaatsen van camera's die buiten uw auto ook de openbare weg filmen dient u er rekening mee te houden dat de gemaakte video's niet zomaar gebruikt kunnen worden als bewijs. Wij raden hiervoor aan een goede advocaat in de arm te nemen, voordat u stappen onderneemt zodat het door u verkregen bewijs van het bekrassen van uw auto wel juridische waarde heeft.

Aansprakelijkheid beperken door dashboard camera:
Wanneer u met uw auto betrokken raakt bij een ongeluk ontstaat er nog al eens onenigheid of onduidelijkheid over de precieze aanleiding en schuldvraag. Een goede manier om dit te voorkomen is het gebruik van een dashboard camera die alles filmt wat voor u op de weg gebeurt. Er zijn op dit moment zelfs dashboard camera te koop met 2 lensen zodat 2 hoeken tegelijkertijd in de gaten kunnen worden gehouden.

Auto beveiligen met GPS tracker:
Buiten een eventueel GPS systeem wat al vanaf de fabrikant in de auto is geplaatst of bij een auto alarmsysteem inbegrepen zat is het ook mogelijk zelf een GPS tracker in of onder uw auto te plaatsen. Deze gps auto trackers zijn vooral bedoeld om bij diefstal snel zelf te zien waar de auto zich bevindt of bijvoorbeeld de gps locatie te bekijken wanneer uw auto wordt uitgeleend. Door bedrijven worden deze systemen juist weer gebruikt om een overzicht te krijgen van de locatie's van alle auto's en hier eventueel controle op uit te oefenen. In het kort is een een onderscheid te maken tussen 2 gps track systemen voor auto's. Het eerste systeem slaat enkel de routes op, maar stuurt deze niet door en worden hierdoor wel 'passieve gps trackers' genoemd. Deze systemen heeft u dus fysiek weer nodig om te zien waar de auto is geweest en zijn hierdoor dus niet geschikt voor diefstal beveiliging. Het andere soort systeem werkt op basis van een simkaart en kan dus wel de routes naar een modiele telefoon of website sturen en hierop kunt u dus live zien waar de auto is of waar deze is geweest.

Wanneer u niet zeker weet op welke manier uw auto het beste kan worden beveiligd kunt u natuurlijk ook per e-mail of telefoon cotact met ons opnemen voor een vrijblijvend advies.  

Bekijk hier al onze Beveiligingproducten

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2021 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.7 / 10 = 307 beoordelingen