• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Auto volgen: Live tracking via computer of iPhone / Smartphone

Een auto volgen is niet meer enkel voorbehouden aan overheidsinstanties maar kan eenvoudig met behulp van een GPS volgsysteem door zowel particulieren als bedrijven zelf worden gedaan. Systemen om een auto te volgen zijn namelijk al vanaf zo'n 200 euro te koop en zijn zeer eenvoudig in gebruik.

Bekijk hier nu een compleet overzicht van Auto volgsystemen

Mag je zomaar een auto volgen?
in principe is het zo dat u enkel een auto mag volgen als de auto uw eigendom is. Dus het plaatsen van een auto volgsysteem in uw eigen auto om te zien waar uw kind heen gaat als u de auto uitleend is wettelijk toegestaan. Het plaatsen van een auto volgsysteem onder een auto van een ander mag dus niet op enkele uitzonderingen na. Zo mogen recherche bureau een auto volgen met een technisch hulpmiddel als ondersteuning in hun onderzoek.

Hoe een auto volgen?
Een auto volgen kan met een GPS tracker wat een klein kastje is waar een GPS ontvanger in zit met een intern geheugen of simkaart. Dit kastje om een auto te volgen wordt verkocht in allerlei verschillende uitvoeringen en met verschillende functies. Het meest gangbare apparaat om een auto te volgen is een kastje met daarin een GPS ontvanger en een simkaart module. Wanneer u de auto wilt volgen stuurt u een sms bericht naar het gps systeem en u ontvangt een sms terug met daarin de positie van de auto. Doordat deze systemen om een auto te volgen al voor nog geen 200 euro te koop zijn is dit goed zelf te doen.

Ook is het mogelijk een recherchebureau in te huren om een auto te volgen. Zo'n bureau observeert de auto dan en rijdt vaak achter de auto aan om deze te volgen. Wanneer het mogelijk is wordt ook door een recherchebureau gebruik gemaakt van een gps systeem om een auto te volgen en omdat zo'n bureau in meer gevallen een gps systeem om een auto te volgen rechtsgeldig mag gebruiken maken veel personen en bedrijven gebruik van een Recherchebureau. 

Selecteren systeem om een auto te volgen:
Wanneer u overweegt een systeem te kopen om een auto te volgen is het aan te raden eerst aan de hand van onderstaande vragen na te gaan welk auto volgsysteem het beste aansluit op uw behoeften.

Heeft u toegang tot de auto die u wilt volgen?
Wanneer u namelijk toegang heeft tot de auto die u wilt volgen dan kunt u kiezen voor een volgsysteem welke niet waterdicht is en eventueel op de accu van de auto kan worden aangesloten. Wanneer het systeem dient te worden verborgen in de auto die u wilt volgen is de beste plek in de auto onder het dashboard, omdat het volgsysteem daar het minst door metaal wordt geblokkeerd. Wanneer u geen toegang heeft tot de auto die u wilt volgen is het noodzakelijk een volgsysteem te kopen welke waterdicht is en een magneetbevestiging heeft zodat u deze bijvoorbeeld kunt plaatsen op de steunbalk in de achterbumper van de auto.

Met welke interval wilt de auto volgen?
Wanneer u de auto live wilt volgen zodat u deze als het ware over uw beeldscherm heen kunt zien rijden is het van belang om voor een systeem te kiezen met een lange accu duur of een systeem welke op de accu van uw auto kan worden aangesloten. Dergelijke systemen om een auto te volgen gebruiken namelijk meer stroom om de hoge positie interval mogelijk te maken. Wanneer u echter maar enkele keren per dag de locatie van de auto wilt weten die u wilt volgen dan is een systeem voldoende welke werkt op basis van SMS berichten en kan hier ook de accu capaciteit wat minder zijn, omdat dit auto volg systeem minder stroom gebruikt.

Hoe de posities van de auto bekijken?
Wanneer u de posities van de auto die u wilt volgen wilt zien op uw mobiele telefoon zoals een iPhone heeft u een volgsysteem nodig welke of de posities in een link per sms doorstuurt zodat u deze direct in uw internet browser kunt bekijken of een systeem welke de posities van de te volgen auto doorstuurt naar een website, welke dan wel geschikt moet zijn voor mobiele telefoons. Een dergelijk systeem om een auto te volgen wordt veelal een internet of GPRS tracking systeem genoemd. Wanneer u de posities van de auto helemaal niet direct hoeft te zien is het beter om te gaan voor een gps systeem om een auto te volgen welke de locaties opslaat op het interne geheugen en in zijn geheel niet doorstuurt. U heeft het volgsysteem dus weer nodig om de locaties te bekijken en sluit deze aan op uw computer zoals een usb stick en ziet dan precies waar de auto is geweest, waar de auto heeft stilgestaan en voor hoelang. Deze systemen om een auto te volgen worden ook wel GPS dataloggers genoemd.

Bekijk hier nu een compleet overzicht van GPS Trackers

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 172 beoordelingen