• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Beste manier om een bedrijfspand te beveiligen

Jaarlijks krijgen meer dan 20.000 bedrijven te maken met diefstal of inbraak. Genoeg reden om te kiezen voor een goede beveiliging. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals een inbraakalarm, beveiligingscamera’s maar ook het gebruik van gps-trackers. Wat is de beste manier om een bedrijf te beveiligen? Hieronder de beste opties.

Inbraakbeveiliging bedrijfspand

Inbraak of diefstal brengt hoge kosten met zich mee. Deze kosten liggen altijd hoger dan inbraakbeveiliging. Bedrijven kunnen kiezen voor een eenvoudig alarmsysteem of een uitgebreid pakket met alles erop en eraan. Het hangt van de grootte van het bedrijf af wat de beste optie is. Ook de locatie speelt een rol: met name in grote steden komt meer criminaliteit voor. Het is daarom belangrijk om goed naar de omstandigheden te kijken.

Alarmsysteem: melding bij indringers

Het alarmsysteem dient niet alleen ter afschrikking van criminelen maar geeft ook een waarschuwing af. Het betere alarmsysteem werkt namelijk in combinatie met een meldkamer abonnement. De meldkamer ontvangt de waarschuwing en komt direct in actie. Deze actie bestaat uit het waarschuwen van de ondernemer of het sturen van politie. Hiermee is het (soms) mogelijk om inbrekers op heterdaad te betrappen.

Er zijn verschillende alarmsystemen mogelijk. Het alarmsysteem met bewegingsmelder waarschuwt bij indringers en geeft, afhankelijk van model, een sirene af. Een systeem met VEB certificaat voldoet aan een bepaalde beveiligingsklasse.

Bewakingscamera’s: 24/7 toezicht houden

Met bewakingscamera houdt u continu toezicht op het bedrijfspand of het bedrijfsterrein. De werking van de bewakingscamera’s is eenvoudig: ze slaan beelden op een recorder, in een cloud of intern op. Kijk live mee of op een later moment de beelden terug. Dit is handig, want zo kunt u achteraf altijd terugzien wat er gebeurd is. De betere camera's filmen in hoge resolutie en zijn voorzien van nachtzicht.

Misschien is er geen behoefte aan continue opnames. Een beveiligingscamera met bewegingsmelder maakte alleen opnames wanneer deze beweging detecteert. Dit soort beveiligingscamera’s zijn vooral praktisch ter bewaking van het erf of terrein. Ook voor ruimtes waar normaal gesproken niemand aanwezig is, biedt een beveiligingscamera met bewegingsdetectie uitkomst.

GPS-tracker voor bedrijfsvoertuigen

Helaas krijgen bedrijven niet alleen te maken met inbraak maar ook met diefstal van bedrijfsvoertuigen. Met een GPS tracker bekijkt u de realtime locatie van het voertuig. Daarnaast is het mogelijk om informatie te krijgen zoals stoplocaties en hoe lang het voertuig hier heeft stilgestaan. Dankzij een gps-tracker is het een stuk eenvoudiger om bedrijfsvoertuigen terug te vinden.

De GPS tracker is niet alleen geschikt voor het lokaliseren van ontvreemde voertuigen maar ook voor het controleren van medewerkers. Zo bekijkt u ritten en ritafstanden, zodat duidelijk is waar werknemers zich bevinden. Overigens is de gps-tracker ook zeer geschikt voor het beveiliging en lokaliseren van kostbare goederen.

De kosten voor het beveiligen van een bedrijfspand

Gemiddeld geven bedrijven €4000 aan inbraakbeveiliging uit. Hierbij is er een marge van €1000 - €9000. Het is echter mogelijk om een (klein) bedrijfspand te beveiligen voor een prijs vanaf €100. Beveiliging is dus ook voor zzp’ers interessant.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 219 beoordelingen