• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Alles over beeldkwaliteit van bewakingscamera’s op een rij

Wanneer u uw woning of bedrijf wilt beveiligen is het belangrijk dat dit in de juiste beeldkwaliteit gebeurt. Op deze manier weet u zeker dat er tijdens een inbraak of in een andere situatie goede beelden worden gemaakt. Zo kunt u het beeldmateriaal later terugzien of er eventueel aangifte mee doen als er sprake is van diefstal.

Beeldkwaliteit van bewakingscamera’s

Steeds vaker worden er bewakingsbeelden via de televisie en het internet vertoond. Zoals u waarschijnlijk al gezien heeft kan de kwaliteit van deze beelden behoorlijk verschillen. Soms is er sprake van scherpe beelden en in andere gevallen zijn de beelden korrelig. Op bewakingsbeelden van een zeer lage resolutie kunt u personen vaak niet herkennen! Het is dan ook belangrijk om aandacht aan de beeldkwaliteit van een bewakingssysteem te besteden.

Invloeden op kwaliteit van bewakingscamera’s

De volgende zaken zijn van invloed op de beeldkwaliteit van bewakingscamera’s:

  • Resolutie

De resolutie van een beveiligingscamera wordt aangegeven in termen als VGA (640 x 480), HD Ready (1280 x 720) en Full HD (1920 x 1080). Deze termen zijn gerelateerd aan bepaalde resoluties. Wanneer de resolutie van de bewakingsbeelden hoger is zal de kwaliteit beter zijn. Toch zegt de resolutie van bewakingsbeelden zeker niet alles! Sommige bewakingscamera’s met een hoge resolutie zullen door bijvoorbeeld de software of lens niet zo goed zijn als u mag verwachten. Naast de resolutie is het dan ook belangrijk om ook op de kwaliteit van de lens en techniek van een bewakingscamera te letten.

  • Kwaliteit lens

Naast de resolutie is de kwaliteit één van de belangrijkste zaken wanneer het om de beeldkwaliteit van camerabeelden gaat. Het is vrij lastig om dit op basis van de specificaties te vergelijken, u zou dit met eigen ogen moeten zien.

  • Cameratechniek

Ondanks de resolutie en de kwaliteit van de lens kan het nog steeds zo zijn de beeldkwaliteit ondermaats is. Dit heeft te maken met de manier waarop de beelden van een bewakingscamera worden verwerkt. Denk aan de processor in een camera en andere materialen waarmee een bewakingscamera tot stand komt. Uiteraard kan ook het opnameapparaat of de wijze waarop er gestreamd wordt van invloed zijn.

  • Nachtzicht

Bekabeld of draadloos

Wanneer u de beste beeldkwaliteit wilt kunt u het best kiezen voor een bekabeld systeem. Dit werkt betrouwbaar en de kans op een storing is klein. Door in de hoogste beeldkwaliteit op te slaan is de beste kwaliteit verzekerd. Is het niet mogelijk om een bekabeld systeem te gebruiken of is de afstand tot het opnameapparaat vrij klein? Dan kunt u voor een draadloos systeem kiezen. Voor zowel een bekabeld als draadloos systeem kunt u beveiligingscamera’s met infraroodverlichting gebruiken. Op deze manier kunt u ook ’s nachts filmen. Wilt u uw beelden op ieder moment en overal ter wereld kunnen bekijken? Gebruik dan IP camera’s. Zoals u begrijpt kunnen al deze technieken gecombineerd worden, vergelijk verschillende bewakingssystemen om de beste combinatie te vinden.

Bewakingscamera kopen bij Sitcon.nl

Sitcon.nl helpt u graag bij het kiezen van de juiste bewakingscamera’s! Zo kunt u kwalitatieve beelden maken en een passend systeem kopen. Wij nodigen u van harte uit in één van onze showrooms of spreken u graag persoonlijk! Bereik ons telefonisch en per e-mail via +31(0)306303631 of support@sitcon.nl.

 

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google
Sitcon Betaalmogelijkheden Winkels

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.7 / 10 = 124 beoordelingen