• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Beste beveiligingscamera’s in 2020

Identificeren en bewijsmateriaal verzamelen

Omdat beveiligingscamera’s moeten identificeren is het belangrijk dat deze een goede beeldkwaliteit hebben. Gelukkig zijn steeds meer camera’s voorzien van nachtzicht, waardoor ze ook in het donker goede beeldopnames maken. Uiteraard speelt ook de beeldresolutie een rol, waarbij HD+ of ultra HD de beste beeldkwaliteit geeft. Let ook goed op het gebruik voor binnen of buiten (waterproof).

Beveiligingscamera’s met nachtzicht en ultra HD

Is identificatie en het verzamelen van bewijsmateriaal belangrijk, kies dan bij voorkeur voor een beveiligingscamera die in 4K ultra HD kwaliteit filmt. Dit is de beste kwaliteit van dit moment. Dit is ook zeer aan te raden wanneer er over grotere afstand gefilmd moet worden.

Bij dit soort camera’s is er keuze uit een enkele camera of een complete set tot wel 16 camera’s. Hoeveel camera’s er nodig zijn hangt van de grootte van de ruimte of het terrein af. Het is logisch dat grote bedrijven of terreinen behoefte hebben aan een uitgebreide beveiligingsset met minimaal acht camera’s, terwijl voor de kleine woning een set met 1 tot 4 camera’s meer dan voldoende is.

2K HD+: over de kwaliteit

De beste beveiligingscamera’s voor 2020 filmen niet alleen in ultra HD kwaliteit, ook 2K HD+ is een uitstekende keuze. Vaak gaan mensen voor 4K (het beste) of voor full HD, terwijl 2K een uitstekende tussenoplossing is. 2K staat voor een resolutie van 2048 X 1536 pixels. Dan is er ook nog 3K dat een iets ander formaat heeft: 2560 X 1920 pixels.

Beide formaten hebben eenzelfde kwaliteit, het is het beeldscherm (monitor) dat de keuze voor 2K of 3K bepaalt.

Het belang van nachtzicht

Je hebt camera’s zonder nachtzicht en met nachtzicht, waarbij de afstand van het nachtzicht ergens tussen de 5 m en 100 m ligt. Het probleem is dat camera’s zonder nachtzicht overdag goed filmen maar geen nachtbeelden maken. Voor sommige bedrijven of woningen is dit geen probleem. In veel gevallen zal er echter behoefte zijn aan continue toezicht. Hierdoor is het beter om voor beveiligingscamera’s met nachtzicht te kiezen.

Een camera met een nachtzicht tussen 5 en 15 m is geschikt voor beveiliging of bewaking van de woning of een klein bedrijfspand. In alle andere gevallen is het beter om te kiezen voor een camera met een nachtzicht van 30-50 meter.

Bewakingscamera met schriklamp

Tot de beste beveiligingscamera’s in 2020 behoort ook zeker het model inclusief schriklamp. Deze is zeer geschikt voor terreinen waar het donker is of waarbij inbrekers ongehinderd binnen kunnen sluipen. Dankzij een schriklamp staat de inbreker direct in de spotlight, iets dat natuurlijk afschrikt.

De bijbehorende camera neemt beelden op maar biedt ook de mogelijkheid om deze live te bekijken. De eigenaar bekijkt de beelden via de smartphone, waardoor er altijd toezicht is. Doordat de schriklamp met tweeweg audiofunctie werkt, is het mogelijk om niet alleen iets te horen maar ook tegen bezoekers of ongewensten te praten.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 221 beoordelingen