• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Beveiliging van woning en recht op korting verzekering

Het beveiligen van uw bedrijf of woonhuis voorkomt financiële schade en daardoor kan uw verzekeringspremie omlaag worden gebracht. Zo bieden verzekeraars een gunstige premie wanneer u zich op de juiste manier beveiligd heeft. Ook vervalt een deel van uw eigen risico wanneer u zich op de juiste manier beveiligt.

Premiekorting bij beveiliging

Bedrijven zijn in sommige gevallen verplicht om een alarminstallatie of ander beveiligingsmiddel te gebruiken. Voor woningen geldt een korting op de polis bij een inbraakalarm of brandmelder. Wel moet het alarm aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen. Daarnaast kijken inboedelverzekeraars naar de aanwezigheid van het Politiekeurmerk Veilig Wonen, een keurmerk waarmee bepaalde beveiligingsmaatregelen gewaarborgd zijn.

Deze premiekortingen komen op 10% tot 20% voor inboedel- of bedrijfsverzekeringen. Verschillende verzekeraars doen hieraan mee.

Alarminstallatie aansluiten op een meldcentrale

Een alarminstallatie waarschuwt u bij een inbraak. Als woningeigenaar moet u vervolgens zelf de politie waarschuwen. Wanneer een alarminstallatie is aangesloten op een meldcentrale met telefonische doormelding, gebeurt dit geheel automatisch. Dit is een voorwaarde bij bedrijfsverzekeringen en een aanvulling op alarminstallaties in woningen.

VEB opleveringsbewijs of beveiligingscertificaat

Een professioneel alarmsysteem is voorzien van een VEB opleveringsbewijs of certificaat. Er is een duidelijk verschil tussen beiden. Een installatie met VEB beveiligingscertificaat voldoet aan de VRKI gestelde eisen. Dit betekent dat de beveiligingsklasse gelijk is aan het risicoklasse. Bij het VEB opleveringsbewijs wijken de uitgevoerde beveiligingsmaatregelen af van de VRKI. Dit wordt in sommige gevallen door verzekeraars toegestaan.

Inboedelverzekeraars hechten waarde aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit krijgt u als woningeigenaar wanneer er gebruik is gemaakt van verschillende beveiligingsmiddelen. Denk aan veilige sloten, een brandmelder en de aanwezigheid van een alarmcentrale die in verbinding staat met een meldcentrale. Ook moet er verlichting bij de buitendeuren aanwezig zijn. En moet er vanuit de hal bijvoorbeeld zicht zijn op iemand die voor de deur staat. Bij het tonen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen geeft de verzekeraar in veel gevallen een korting op de premie.

Verschillende soorten alarmsystemen

Het meest gebruikte alarmsysteem voor een woning of bedrijfspand is het draadloze alarmsysteem of een stand-alone alarm. Het draadloze systeem is eenvoudig zelf te installeren en werkt via de WiFi of een simkaart, eventueel aangevuld met een vaste telefoonlijn. Het stand-alone alarm is voorzien van bewegingsdetectie en een aanvulling op uw vaste alarmsysteem. Gebruik een stand-alone alarm bij de garage, het tuinhuisje of de oprit.

Daarnaast kunt u bij de oprit kiezen voor een opritverklikker, schriklamp of detectors (op zonnepanelen).

Om uw eigen woning optimaal te beveiligen kiest u voor bewakingscamera’s die bij uw situatie passen. Deze zijn verkrijgbaar als set en bestaan uit een recorder met één tot zestien camera's. Het aanbrengen van bewakingscamera’s heeft niet direct invloed op de premie van een verzekering, toch is het raadzaam om voor bewakingscamera’s te kiezen. Opgenomen beelden kunnen dienen als bewijsmateriaal en bovendien schrikt de aanwezigheid van een bewakingscamera inbrekers en vandalen af.

Houd de ontwikkelingen rondom dashboard camera's in de gaten. In de toekomst kunnen dashcams een premiekorting op uw autoverzekering opleveren.Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 155 beoordelingen