• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Bewakingscamera’s uitbreiden of vernieuwen?

 

Wanneer zijn bewakingscamera’s verouderd?

Bewakingscamera’s uitbreiden is de goedkoopste manier, maar alleen wanneer deze nog aan de nieuwste technische eisen voldoen. Soms blijken de camera’s hopeloos verouderd te zijn. Een verouderde bewakingscamera kenmerkt zich door het ontbreken van nachtzicht of een slechte beeldkwaliteit. Dit is niet erg wanneer u geen hoge eisen aan bewaking stelt, in alle andere gevallen komt u met deze beeldkwaliteit niet ver.

Dit komt omdat het steeds belangrijker is geworden om criminelen te identificeren. Dit kan alleen middels goede bewakingsbeelden. U kunt zich voorstellen dat u met een slechte beeldkwaliteit ook geen duidelijk beeld heeft, waardoor de politie niet veel kan doen.

Een verouderd bewakingssysteem kenmerkt zich ook door analoge camera’s. Deze camera’s hebben een lage resolutie, wat gewoon voor een slechte beeldkwaliteit zorgt.

Het vernieuwen van bewakingscamera’s

Mensen met oude bewakingscamera’s (analoog) blijven hier vaak aan vasthouden omdat het een goedkoop systeem is. Daarom is het afwegen wat beter is: het uitbreiden of vernieuwen van de camera’s.

Op het gebied van bewakingscamera’s is er veel verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de full HD bewakingscamera set met standaard twee camera’s. Het is bij aankoop mogelijk om direct meer camera’s bij te bestellen. Deze moderne camera set is bedraad en heeft een hoge resolutie (Full HD). Dit is hoger dan welke analoge camera dan ook. De verbinding is beveiligd, dat spreekt voor zich. Wie met een verouderd systeem werkt kan het beste op een dergelijke bewakingscamera set overstappen.

Voor de thuissituatie is er de iets eenvoudigere draadloze pan/ tilt camera set. Deze set bestaat uit een IP camera met pan & tilt functie. Dit maakt het heel eenvoudig om met slechts één camera een groot gebied in de gaten te houden. Beelden zijn rechtstreeks vanaf een monitor (bijgeleverd) zichtbaar.

Bewakingscamera’s uitbreiden

Voldoet het systeem nog aan de huidige eisen, dan is het beter om de bewakingscamera’s uit te breiden. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat de nieuwe camera’s op het systeem aansluiten. Kies in ieder geval voor beveiligingscamera zonder monitor of recorder, dit is immers al bij het huidige systeem aanwezig. Let ook goed op het aantal benodigde camera’s. De huidige situatie kan veranderd zijn, waardoor er misschien meer camera’s nodig zijn.

Aantal bewakingscamera’s

Plaats in ieder geval altijd twee camera’s bij de in- en uitgangen. Voor kleine bedrijven en woningen is één camera voldoende, mits deze de gehele ingang bedekt. Het plaatsen van twee camera’s heeft één voordeel: beeldopnamen vanuit verschillende hoeken en de ene camera bewaakt de andere camera.

Plaats vervolgens camera’s op belangrijke plaatsen, bij voorkeur in een hoek. Hierdoor kan er een groter geheel van de ruimte in de gaten worden gehouden.

Bewakingscamera’s uitbreiden? Zorg voor een goede installatie op het huidige systeem. Vraag eventueel hulp van een professioneel, zodat het bewakingssysteem optimaal werkt.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 189 beoordelingen