Bootbeveiliging

  • 7 jun. 2017

Bootbeveiliging oplossingen zijn er in de vorm van GPS trackers, beveiligingscamera´s en alarmsystemen. Steeds meer mensen zijn bezig om hun boot te beveiligen tegen diefstal en indringers. Vooral omdat er op de meeste boten geen internetverbinding aanwezig is zijn de meeste boot beveiligingsproducten voorzien van een simkaart module.

GPS trackers om uw boot te beveiliging:
GPS trackers worden veel gebruikt in de bootbeveiliging. Vooral de gps trackers welke op de boot accu kunnen worden aangesloten worden veel verkocht. Deze gps trackers zijn door de lage aanschafprijs veel in gebruik. Dienen deze gps trackers zelf of door een installateur op de accu te worden aangesloten. Verder zijn er ook gps trackers op komst die zeer lang (tot wel enkele jaren) kunnen werken op een interne accu. Het voordeel hiervan is dat waneer bijvoorbeeld in de wintermaanden de boot accu wordt losgekoppeld de gps tracker nog steeds werkt en de installatie eenvoudiger is. Een nadeel van deze trackers is dat ze maar 1 of 2 keer per dag een locatie zenden en daardoor het moment van diefestal van de boot en contatering even uit elkaar kunnen liggen. Beide soorten GPS trackers sturen de positie door naar een webiste die via een internet browser of iPhone & Android smartphone APP kan worden bekeken.

Alaramsystemen om uw boot te beveiligingen:
Alarmsystemen worden in mindere mate dan GPS trackers gebruikt voor bootbeveiliging, maar zijn nog steeds erg goed inzetbaar. vooral de nieuwe gsm alarm modellen welke zeer lange tijd (tot zo'n 6 maanden) standby kunnen staan op een batterij. Deze boot alarmen sturen bij een melding een sms en eventueel e-mail naar de ingestelde contacten en zijn met een afstandsbediening aan en uit te zetten, maar ook via uw smartphone. De populaire alarmsystemen voor boten zijn:

Beveiligingscamera´s om uw boot te beveiligen:
Beveiligingscamera's voor bootbeveiliging zijn sinds de opkomst van beveiligingscamera´s welke werken met een simkaart erg in opkomst. Doordat deze camera´s werken via het 3G of 4G mobiele netwerk heeft u geen internet nodig op uw boot om deze camera´s te laten werken. Doordat veel van deze bewakingscamera´s op simkaart tevens een alar,functie hebben doormiddel van een push melding nemen deze steeds meer marktaandeel over van de conventionele alarmsystemen.

Delen: