• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
 • Ervaren verkopers en klantenservice
 • Specialist sinds 2007

CCTV camera voor thuis installeren

Een CCTV camera is zeer geschikt ter bewaking of beveiliging van het gebouw of het terrein. Het is natuurlijk wel belangrijk om een CCTV camera goed aan te sluiten. In dit artikel een handleiding en tips met betrekking tot het thuis installeren van deze beveiligingscamera.

De voordelen van een CCTV camera

CCTV staat voor closed circuit TV. Het gaat hier om een draadloos of bedraad systeem dat gebruik maakt van zijn eigen netwerk. Vaak gaat het hier om video-opnames op een NVR recorder, dat de beelden via het netwerk downloadt en opslaat. Natuurlijk kunt u de NVR recorder overslaan en gebruik maken van een app, sd-kaart of intern geheugen. Dit verschilt per type camera.

Met een CCTV camera is het mogelijk om continu opnames te maken, maar dit kan ook alleen bij beweging. Hiervoor dient de bewegingsmelder (bewegingssensor). Over het algemeen zullen de meeste camera sets continu opnames maken. Dankzij de recorder of app kijkt u live mee of spoelt opnames terug.

CCTV camera thuis installeren: handleiding

Een recorder is voorzien van 4 tot 16 kanalen. Elk kanaal is geschikt voor het aansluiten van een beveiligingscamera. Via de hdmi uitgang verbindt u de recorder met een televisie of monitor.

Voor langere afstanden is het aan te raden om de camera op de recorder aan te sluiten via een UTP kabel. Zo is het mogelijk om de camera’s direct van stroom te voorzien. Bij meerdere camera’s is hier een voedingsplitter voor nodig, maar enkele losse adapters werkt natuurlijk ook.

Wifi camera (IP camera) aansluiten

Het aansluiten van een wifi camera is helemaal niet zo moeilijk, vooral niet met de moderne modellen. Het is belangrijk dat de camera eerst bedraad werkt, zodat u deze kunt aansluiten op het wifi-netwerk. Hiervoor heeft u de inloggegevens van de router nodig. Zo werkt het aansluiten van een ip-camera:

 • Gebruik op een Windows pc de opdracht uitvoeren/ zoeken en typ CMD
 • Druk op enter
 • Typ ipconfig en druk op enter
 • Neem het IP adres van de computer en vervang de laatste drie cijfers voor het getal 250. Neem voor elke volgende camera één getal lager (249, 248 ETC).
 • Installeer of download het programma NPO search for Windows of Mac osx
 • Pas de IP instellingen voor de camera’s aan

Typ het ip-adres van de camera in de adresbalk (browser): u logt nu in op de IP-camera. Zo is het mogelijk om de instellingen in de camera te wijzigen.

Bekijkt u beelden via een smartphone, gebruik dan de bijbehorende app. Installeer de app en maak een account aan. Voeg vervolgens de camera's aan de app toe.

Aankoopkeuze: bedraad of draadloos

Draadloze beveiligingssystemen zijn zeer populair. Ze zijn overal inzetbaar en steeds minder gevoelig voor fraude. Voor het beveiligen van woningen voldoen draadloze camerasystemen uitstekend. Bedrijven kiezen vaker voor een bedraad CCTV systeem. Dit vermindert de kans op storingen en blijft beter draaien. Wat niet wil zeggen dat de draadloze camerasystemen minder betrouwbaar zijn: dit hangt helemaal van de stabiliteit van het wifi-netwerk af.

 

Delen:

 • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
 • Ervaren verkopers en klantenservice
 • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 219 beoordelingen