• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Dashboard camera gebruiken voor autoverzekering

Een dashboard camera maakt opnames vanaf het dashboard. Op deze manier is het voor verzekeraars direct duidelijk bij wie de schuldvraag ligt. In Rusland heeft hierdoor vrijwel ieder voertuig een dashboard camera. In Nederland worden dashboard camera’s nog relatief weinig gebruikt. Dashboard camera’s worden echter wel steeds populairder en ook Nederlandse verzekeraars geven aan dat er steeds vaker bewijs met dashboard camera’s wordt aangeleverd.Bekijk hier ons assortiment aan dashboard camera’s


dashboard camera verzekering

Dashboard camera voor de zekerheid

Een aanrijding kan een vervelende en soms zelfs traumatische ervaring zijn. Naast de schrik en het eventuele letsel krijgt u ook te maken met financiële schade. Helaas is het niet altijd duidelijk bij wie de schuldvraag ligt en moet daar soms extra onderzoek voor worden gedaan. Doordat dit niet altijd even secuur gebeurt komt uw situatie mogelijk onvoordelig uit! Dat zou natuurlijk heel vervelend zijn en zeker wanneer u tijdens een aanrijding niet schuldig bent en u wel verantwoordelijk wordt gesteld voor de ontstane schade. In dit soort gevallen zijn de beelden van een dashboard camera ideaal om bewijsmateriaal mee aan te dragen.

 

Levert een dashboard camera korting op de premie op?

Op dit moment zijn er nog geen verzekeraars die bij het gebruik van een dashboard camera korting op de premie bieden. In het Verenigd Koninkrijk is dit al wel het geval, mogelijk zijn er in de toekomst ook Nederlandse verzekeraars die dit aanbieden.

 

Dashboard camera verboden in sommige Europese landen

In sommige landen is een dashboard camera niet toegestaan. Zo kunt u in Portugal een boete krijgen tot €2.500 en in Oostenrijk zelfs tot €10.000. Controleer de actuele wet- en regelgeving om te achterhalen of een dashboard camera in specifieke landen wel of niet is toegestaan!

 

Dashboard camera kopen bij Sitconsecurity.nl

Bij Sitconsecurity.nl bieden we verschillende soorten dashboard camera’s aan. Alle camera’s zijn uitvoerig getest en de functionaliteiten zijn vergeleken. Via onze webshop bieden we VGA en HD dashboard camera’s aan. De verschillen in resolutie zijn bij beide camera’s vrij groot, bij de goedkopere camera’s wordt meestal VGA gebruikt en bij duurdere camera’s HD. HD is zeer scherp en VGA meestal vrij wazig. Vooral wanneer er hogere snelheden worden bereikt en als er veel op beeld gebeurt is VGA onvoldoende. Naast de resolutie is het belangrijk om naar het aantal frames per seconde te kijken. Hoe meer frames per seconde er worden opgenomen, hoe beter bepaalde gebeurtenissen te volgen zijn. Tot slot is de hoek waarin een dashboard camera filmt van belang. Hoe groter de hoek, hoe meer er op de beelden te zien is. Meestal is er een overzicht van 85 tot 120 graden mogelijk! Wilt u ook in uw voertuig filmen? Dan is een dashboard camera met dubbele lens benodigd, op deze manier kunt u tegelijk binnen en buiten filmen. Handig voor taxi’s en vervoersbedrijven! Bekijk hier ons assortiment aan dashboard camera’s Weet u niet welke dashboard camera het best bij u past? Gebruik dan onze keuzehulp. Wilt u persoonlijk met ons in contact komen? Bereik ons dan telefonisch en per e-mail via +31(0)306303631 of support@sitcon.nl.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 219 beoordelingen