• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Dashboard camera´s: De modellen vergeleken

U koopt nu al een dashcam voor € 49,95 incl BTW en gratis verzending! De introductie van de dashboard camera ligt al weer enige tijd achter ons en op dit moment zijn er al veel verschillende modellen auto camera's te koop. Om de verschillen van deze dashboard camera's goed te bekijken hebben wij al deze auto camera's getest en de functionaliteiten vergeleken. Wanneer je een dashboard camera wilt kopen is het daarom aan te raden eerst onderstaande verschillen in auto camera eigenschappen door te nemen.

HD vs VGA dashboard camera's:
Net zoals bij andere camera's is iook bij auto en dashboard camera het eerste verschil te vinden in de resolutie die de camera heeft. Veelal is het zo dat de goedkopere dashboard camera's filmen in een resolutie van 640  x 480 pixels (VGA). Hoewel dit gewoon duidelijke videobeelden geeft wordt het vooral bij wat hogere snelheden een meer wazig beeld. VGA dashboard camera's zijn hiervoor voor 99% van de toepassingen zeer geschikt, maar niet voor mensen die een dashboard camera willen gebruiken op de race- of autobahn.

HD dashboard camera's daarentegen hebben een resolutie van minimaal 1280 x 720 pixels (720p) en sommige dashboard camera's kunnen zelfs in full hd filmen met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Het voordeel van HD dashboard camera's is natuurlijk de scherpere beeldkwaliteit net zoals dit een verschil is bij conventionele videocamera's.

Aantal frames per seconde - dashboard camera:
Nog belangrijker dan de resolutie van de dashboard camera is het aantal frames per seconde waarmee de dashboard camera kan filmen. Met frames per seconde wordt bedoeld uit hoeveel foto's per seconde de video bestaat. Dus hoe meer frames in elke seconde video zitten des te vloeiender zullen de beelden van de dashboard camera zijn. Normaal gesproken filmen dashboard camera's met 30 frames per seconde wat tot een snelheid van zo'n 140 km per uur voldoende is. Een mogelijkheid tot het instellen van de frames per seconde tot 60 fps is dus vooral van belang als er met hoge snelheid moet worden gefilmd. Dit hoeft niet per se de gereden snelheid te betekenen, maar kan ook handig zijn met bijvoorbeeld snel optrekken.

 

Enkele vs dubbele lens dashboard camera's:
Sommige nieuwe modellen dashboard camera's hebben 2 camera lensen. Het is dus tegelijkertijd mogelijk 2 richtingen op te filmen. Dit is vooral handig voor taxi- en vervoersmaatschappijen, maar kan natuurlijk ookm leuk zijn als je wilt filmen welk gezicht je trekt op het circuit.

Hoek lens dashboard camera:
De hoek van de lens die in de dashboard camera zit geeft aan hoeveel van de weg voor je kan filmen. De meeste dashboard camera's hebben een minimale lens hoek van 85 graden, hoewel de meeste 105 of zelfs een 120 graden lens hebben.

Een dashboard camera kopen?

Bekijk hier een compleet assortiment: Dashboardcamera's

 

Nieuw model dashcam:
Het laatste model dashcam is een versie welke ingebouwd is in een binnenspiegel welke over de huidige spiegel heen te plaatsen is. Bekijk hier de productpagina van deze nieuwe auto camera en koop direct online de: Binnenspiegel auto camera

 

 


 


Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 228 beoordelingen