• Winkels in Utrecht en Maaseik
  • Specialist sinds 2007

De beste plekken om een slimme camera op te hangen

Slimme technologieën hebben onze leven leuker en gemakkelijker gemaakt. Waar het vroeger nog een hele kunst was om zelf de beveiliging in en rond je huis te organiseren, lukt dat nu aan de hand van een aantal tips. Een van de voordelen van slimme technologieën is dat het veel makkelijker is om te controleren of alles naar behoren functioneert. Je kijkt gewoon mee met camera's op je smartphone en ontvangt een melding wanneer een apparaat niet meer werkt. In dit artikel besteden we aandacht aan het ophangen van slimme camera's. Wat zijn de beste locaties om je woning zo goed mogelijk te beschermen tegen indringers?

Op zoek naar betere beveiliging in en rondom je woning? Kijk dan in dit uitgebreide assortiment slimme camera's van de beste merken.

Slimme camera's bij de toegangswegen van je woning

Inbrekers zijn op zoek naar het zwakste punt in de verdediging van je woning. Dat zijn in feite alle toegangswegen. Denk daarbij aan deuren, maar ook aan ramen. Vergeet vooral niet dat je schuur of garage ook beveiliging nodig heeft. Vooral wanneer dit gebouw aan je woning verbonden is. Dieven kiezen vaker voor deze toegangsweg dan je denkt. Vooral omdat veel huizenbezitters vergeten om deze af te sluiten en te monitoren.

Besteed extra aandacht aan plekken met weinig toezicht

Criminelen weten als geen ander de zwakke punten in jouw huis te vinden. Daarnaast gaan ze liever ongezien naar binnen. Een donkere achtertuin of een slecht verlicht tuinpad zijn ideaal. Het geeft ze de gelegenheid om buiten het zicht en in alle rust een plan te smeden.

Een slimme camera bij je voordeur

Het spreekt voor zich dat je een camera bij de voordeur ophangt. Let erop dat deze niet te benaderen is zonder gezien te worden. Tegelijkertijd is het essentieel dat je de privacy van je buren niet geschonden wordt. Zorg er dus voor dat hun tuin, voordeur of tuinpad niet in beeld zijn. Met slimme camera's is dat extra eenvoudig. Er zit namelijk een functie op waarmee je gedeeltes van het beeld uitschakelt. Dat is een mooie oplossing wanneer het vinden van de juiste hoek uitzonderlijk lastig is.

Je achterdeur is een geliefd doelwit voor indringers

We benoemden net al het gevaar van een slecht verlichte achtertuin. Het ophangen van een camera is een mooie eerste stap. Maar wanneer de verlichting echt slecht is, heb je wellicht meer nodig. Denk niet meteen aan complexe en dure apparaten. Want een lamp met een verklikker kan al genoeg zijn. Inmiddels heb je mooie en voordelige oplossingen op basis van zonne-energie. Daarnaast zijn er nachtzichtcamera's die op ook tijdens in het pikdonker registreren wie er in jouw tuin rondspookt.

Heb je binnenshuis slimme camera's nodig voor de beveiliging?

In Nederland begint het gebruik van beveiligingscamera's buitenshuis steeds normaler te worden. Over het algemeen zijn we nog wat huiverig om in de woning zelf beelden op te nemen. Terwijl dat vooral bij grote huizen met veel waardevolle spullen absoluut de moeite waard is. Hang ze vooral in centrale doorgangswegen, zoals een hal of een trap. Let er op dat je de privacy van inwonenden en bezoekers niet schendt. Installeer daarom geen slimme camera's in toiletten, slaapkamers en badkamers.

Delen:

Reviews:
8.6
8.6 / 10
Thuiswinkel Zakelijk

© 2007 - 2023 - Sitcon