• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Geld besparen op verzekeringspremie met beveiligingsmaatregelen

Wanneer het bedrijfspand of de woning goed beveiligd is, ontvangt u vaak een korting op de verzekeringspremie. Met beveiligingsmaatregelen bespaart u niet alleen geld, ook geeft dit een veiliger gevoel. Daarnaast kunnen hulpmiddelen dienen ter identificatie van daders of criminelen. Het is daarom altijd verstandig om eens goed over beveiliging of bewaking na te denken.

Inbraakcijfers en overige criminaliteit

Jaarlijks wordt er in ruim 55.000 woningen en schuurtjes ingebroken. Dit zorgt niet alleen voor financiële maar ook emotionele schade. De verzekering keert wellicht een groot gedeelte van het schadebedrag uit, maar daar is het leed niet mee verdwenen.

Beveiliging of bewaking van de woning heeft twee voordelen: het houdt inbrekers buiten (of waarschuwt voor inbraak) én de verzekeraar geeft een korting op de premie.

Huisbeveiliging tegen inbraak: korting op inboedelverzekering

Hoe werkt dat, een korting op de inboedelverzekering? Hierbij is het belangrijk dat het huis voldoet aan de Borg-norm (elektronische beveiliging) of het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Voldoet de woning hieraan, dan geven een aantal inboedelverzekeraars een flinke korting. Deze korting ligt ergens tussen de 5% en 20%.

Uitleg Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het is niet moeilijk om te voldoen aan het politiekeurmerk veilig wonen. Ramen, deuren en bijgebouwen moeten wel voorzien zijn van gecertificeerd hang- en sluitwerk. Ook hangt er goede buitenverlichting. Wanneer de woning aan het politiekeurmerk voldoet, levert dit een verzekeringskorting tot 15% op.

Woningverzekering met Borg certificaat (ook: VEB)

Dankzij de Borgnorm zijn woningen nog beter beveiligd. Hier is wel een gecertificeerd alarmsysteem voor nodig. Dit alarmsysteem moet zijn geïnstalleerd door een erkend bedrijf. Houd er rekening mee dat draadloze alarmsystemen niet in aanmerking komen voor een verzekeringscertificaat. Het is daarom belangrijk om voor een bekabeld alarmsysteem te kiezen. Dit systeem is aangesloten op een meldcentrale, een voorwaarde bij veel verzekeringen.

Alarmsysteem versus beveiligingscamera’s

Met beveiligingscamera’s verkleint u de kans op inbraak en diefstal. Is er ingebroken, dan bieden de camera’s bewijs voor de politie. Hoewel beveiligingscamera’s zinvol zijn, is dit niet voldoende voor het verkrijgen van een VEB- of Borg beveiligingscertificaat.

Welke verzekeraars geven korting?

Niet alle inboedelverzekeraars geven korting bij een keurmerk. Het is ten eerste belangrijk dat er een beveiligingscertificaat aanwezig is. Vraag een PKVW of Borg certificaat na de aanpassingen aan. Dit certificaat moet aan de verzekeraar getoond worden, anders is er geen recht op korting.

Bekende aanbieders als ANWB Unigarant, FBTO, Inshared en OHRA geven een premiekorting bij keurmerk. Nationale Nederlanden en Inshared geven de laagste korting, terwijl de Goudse, FBTO en OHRA een hoge korting geven. De voorwaarden verschillen per verzekeraar, informeer daarom zelf altijd naar de maximale korting.

Kosten van beveiligingsmaatregelen

Hoewel de kosten voor (en extra) beveiliging soms hoog liggen, weegt dit niet op tegen het inbraakwerend effect. Bedenk dat een inbraak altijd hogere kosten met zich meebrengt dan de beveiliging. Een eenvoudige bewakingscamera set (full-hd) met recorder is verkrijgbaar vanaf €265. Alarmsystemen zijn verkrijgbaar vanaf €149.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 219 beoordelingen