• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Geluidsopnames maken met een voicerecorder

Bij het maken van geluidsopnames is het een uitdaging om tot de juiste geluidskwaliteit te komen. In dit artikel ontdekt u hoe een gesprek opgenomen wordt zonder dat iemand dit merkt en hoe u dit in de juiste geluidskwaliteit doet. Zo kan worden vastgesteld welke voicerecorder u nodig heeft en op welke manier u deze het best kunt gebruiken. 


Geluidsopname maken voice recorder


Gesprekken opnemen met voicerecorder

Wanneer u een gesprek opneemt is het niet altijd wenselijk dat uw gesprekspartner daarvan op de hoogte is. Toch kan het zo zijn dat u gemaakte afspraken wilt opnemen, bijvoorbeeld ter bewijs dat een bepaalde afspraak gemaakt is. Wilt u afluisteren wanneer u er niet bent? Dan kunt u opnameapparatuur neerleggen wanneer u niet aanwezig bent. Op dat moment is het belangrijk dat deze opnameapparatuur niet waargenomen wordt en de geluidskwaliteit hoog is. Zo hoort u altijd wat er gezegd wordt!

 

Wet- en regelgeving rondom het opnemen van gesprekken

Tussen het opnemen en afluisteren van gesprekken zit een verschil. Wanneer u zelf deelnemer binnen een gesprek bent is het toegestaan om geluidsopnames te gebruiken en kunt u het opgenomen materiaal bijvoorbeeld in een rechtszaak gebruiken. Voert u een telefoongesprek? Ook dan is het toegestaan om een gesprek op te nemen. Doet u niet mee aan een gesprek dat u opneemt? Dan bent u aan het afluisteren. Het afluisteren van gesprekken is (op enkele uitzonderingen na) niet toegestaan in Nederland.

 

Voicerecorders in verschillende soorten

Via Sitcon.nl vindt u verschillende soorten voicerecorders. We maken onderscheid tussen de volgende soorten:

 

  • Dicteerapparaat

Wanneer u een dicteerapparaat gebruikt is het voor alle gespreksdeelnemers duidelijk dat er opgenomen wordt. Op de meeste smartphones zit een dicteerfunctie, wanneer u wilt opnemen in een hogere geluidskwaliteit is het raadzaam om voor een professioneel dicteerapparaat te kiezen.

 

  • Gespreksopnameapparatuur

Wanneer u een gesprek opneemt wilt u dit niet altijd kenbaar maken aan de andere gespreksdeelnemers. Gebruik een voicerecorder die zit ingebouwd in een USB-stick of ander alledaags voorwerp. Op deze manier kunt u een gesprek opnemen zonder dat uw gesprekspartner dit in de gaten heeft.

 

  • Voicerecorder voor telefoongesprek

Niet alle voicerecorders zijn geschikt voor het opnemen van telefoongesprekken. Wanneer u een telefoongesprek via de vaste lijn opneemt is daar een ander systeem voor nodig dan wanneer u een gesprek via uw smartphone opneemt. Eén voicerecorder voor al uw telefoons (vast en mobiel)? Klik op deze link en bekijk een voicerecorder waarmee u alle telefoongesprekken kunt opnemen.

 

  • Apparatuur voor onderzoeksdoeleinden

Wilt u een gesprek afluisteren? Kies dan voor een voicerecorder met een langere batterijduur en ruime opslag. Houd er echter rekening mee dat het in Nederland niet is toegestaan om gesprekken op te nemen waaraan u niet deelneemt (slechts in specifieke gevallen). Als u dit toch doet maakt u zich schuldig aan een strafbaar feit. Meer weten over het maken van geluidsopnames! Wij helpen u graag persoonlijk. Bereik ons telefonisch en per e-mail via +31(0)306303631 of support@sitcon.nl.Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 219 beoordelingen