• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Goedkope alarmsystemen - welke opties zijn er

Een alarmsysteem bewaakt en beveiligt de woning, het bedrijfspand of het terrein. Goedkope alarmsystemen zijn erg populair. Zijn deze net zo goed als de duurdere systemen en welke opties zijn er? Bekijk alle mogelijkheden.

Verschillende soorten alarmsystemen

Een alarmsysteem bestaat uit een geluidsalarm en/ of camerasysteem. Er zijn ook andere alarmsystemen verkrijgbaar waaronder de opritverklikker of de gsm bewegingsmelder. Welk systeem het beste bij uw situatie past, hangt vooral van de te beveiligen woning of terrein af. Hoe groter het terrein of het pand, hoe meer behoefte aan een uitgebreid alarmsysteem.

Goedkope versus dure alarmsystemen

Een eenvoudig deuralarm met sirene is verkrijgbaar vanaf €9,95. Voor een uitgebreid alarmsysteem(draadloos) betaalt u vanaf €199. De prijzen lopen op tot meer dan €500. Wat is beter: een goedkoop of een duur systeem? Vaak wordt gedacht dat een duur systeem de beste keuze is, maar dit klopt niet altijd. Het gaat voornamelijk om de werking van het systeem. Belangrijk is dat dit perfect aansluit bij uw wensen of behoeften.

Voorbeelden goedkoop alarmsysteem (draadloos)

Een goed voorbeeld van een goed en goedkoop alarmsysteem is het gsm + pstn alarmsysteem. Dit systeem werkt op een vaste telefoonlijn of een simkaart. Het complete pakket bestaat uit een basisstation, 2 deur/raammelders en 2 bewegingsmelders. Er worden ook nog eens 2 afstandsbedieningen bijgeleverd. Dankzij het draadloze systeem is het mogelijk om deze overal in te zetten: ook op plaatsen waar dit normaal niet mogelijk is. De batterij is oplaadbaar, waardoor netspanning (stroomkabel) geen vereiste is. Voor dit complete alarmsysteem betaalt u nog geen €200. Een stuk voordeliger dan de meeste andere systemen, dat is een feit.

Waarop letten bij de aanschaf van een goedkoop alarmsysteem?

Waar moet u op letten bij de aankoop van een alarmsysteem? Bekijk vooraf hoeveel deuren en ramen u wilt voorzien van een detector. Dit bepaalt gelijk hoe groot het systeem moet zijn. Veel modellen zijn voorzien van bewegingsmelders, maar er zijn ook magneetcontacten of glasbreuk sensoren.

Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor een draadloos of bekabeld systeem. De nieuwste draadloze alarmsystemen zijn met zo betrouwbaar en een stuk gebruiksvriendelijker. Hoe wilt u een alarmmelding ontvangen? U heeft de keuze uit een app notificatie, sms, bellen of een alarmsignaal (sirene). Tip: een alarm met sirene schrikt direct inbrekers af.

Breid het alarmsysteem met bewakingscamera’s uit. Zo legt u op beeld vast wat er rondom het gebouw of op het terrein gebeurt. Deze beelden kunnen eventueel als bewijsmateriaal dienen, maar ook ter identificatie voor de politie.

Het goedkoopste alarmsysteem

Gaat u voor het goedkoopste alarmsysteem? Voor minder dan €10 heeft u een deuralarm met ingebouwde sirene. Deze plaatst u op een dichte deur of raam. Zodra de deur of het raam open gaat, klinkt er een harde sirene (90 decibel). Ideaal als standalone alarm. Gaat u liever voor een compleet goedkoop alarmsysteem, reken dan op een prijs vanaf €149. Nog steeds goedkoop wanneer u dit vergelijkt met dure merken. Monteer het systeem zelf, hiermee bespaart u ook nog eens op de kosten.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 219 beoordelingen