• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Beste GPS trackers voor scooters, brommers, motoren

Een scooter, brommer of motor is onmisbaar, maar helaas ook diefstalgevoelig. Zelfs de beste sloten worden soms moeiteloos opengemaakt. Met een gps-volgsysteem lokaliseert u de scooter/ brommer of de motor. Dit maakt het mogelijk om direct in actie te komen, bijvoorbeeld het inschakelen van politie of zelf achter het voertuig aangaan. Een GPS tracker is ook handig voor het volgen van personen.

Zo werkt een GPS tracker

Een andere benaming voor gps-tracker is GPS volgsysteem. Deze apparaatjes werken met een gps-locatie. Een aantal modellen werken naast GPS ook met gsm. Dit maakt het volgsysteem een stuk uitgebreider.

Hoe werkt een GPS tracker? Het volgsysteem is voorzien van een ingebouwde gps-ontvanger. Deze ontvanger staat continu in verbinding met gps-satellieten. De ontvanger krijgt via radiogolven de positie van de tracker binnen.

GPS trackers voor scooters en motoren

Bij gps-trackers voor tweewielige gemotoriseerde voertuigen is er een keuze in inbouw of een losse tracker. De inbouw motor tracker is voorzien van een stroomconnector. De rode en zwarte draad zijn gemakkelijk aan te sluiten (motor of brommer). Het is wel belangrijk dat de aansluiting op de juiste manier plaatsvindt, zodat het apparaat goed voorzien wordt van stroom. Na plaatsing verstuurt de GPS tracker realtime posities. Via internetpagina of app bekijkt u live de locaties of bewegingen.

Een losse GPS tracker is geschikt voor plaatsing in de buddy (scooter). Bij brommers ligt dit iets lastiger, omdat deze vaak geen ruimte hebben voor het verbergen van een gps-volgsysteem.

Waterproof volgsysteem voor motoren en scooters

Juist bij motoren en scooters/ brommers is het belangrijk om gebruik te maken van een waterproof gps-volgsysteem. Kies voor een model met minimaal ip65 codering. Dit betekent dat het object goed bestand is tegen binnendringen van water en stof.

Let op met goedkope GPS trackers: deze zijn niet altijd waterdicht. Bij contact met water kan er schade ontstaan, waardoor de tracker niet meer goed werkt. Dit gaat ten koste van het lokaliseren van het voertuig.

GPS tracker bestellen: waarop letten?

Elke GPS tracker werkt op zijn eigen manier. Voor motor en brommer is belangrijk dat de tracker een lange batterij back-up heeft. Het is immers niet zeker of u het voertuig dagelijks gebruikt, denk maar eens aan weekenden of vakanties. Met een lange batterijduur bent u er zeker van dat de GPS tracker blijft werken. Een aantal modellen is voorzien van ingebouwde microfoon. Zo is het mogelijk om mee te luisteren wat er in de omgeving van de tracker gebeurt. Dit kan handig zijn bij het bepalen of vastleggen van criminele activiteiten, bijvoorbeeld het verhandelen van uw motor of brommer/ scooter.

Een inbouw tracker bevestigt u met behulp van tape of een magneet. Een bijgeleverde magneet is sterk, waardoor de gps-tracker goed op zijn plaats blijft.

Let ook goed op de prijs-kwaliteit verhouding. Een duur GPS volgsysteem is voor een goedkoop brommertje minder geschikt, maar voor een kostbare motor biedt dit uitkomst. Met bovenstaande tips vindt u eenvoudig de beste GPS trackers voor scooters, brommers en motoren.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 173 beoordelingen