• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

GPS trackers voor huisdieren gebruiken

Met een gps-tracker weet u altijd waar uw hond of kat zich bevindt. Overigens ook ideaal voor het lokaliseren van andere dieren zoals paard, pony of kostbare (huis)dieren. Hoe werkt dit systeem en op welke manier bevestigt u dit aan het huisdier? Een aantal tips om huisdieren in de gaten te houden.

Vermiste en teruggevonden huisdieren

Jaarlijks worden ruim 80.000 huisdieren als vermist opgegeven. Helaas komen niet alle dieren terug bij hun eigenaar: soms leiden ze een zwervend bestaan of komen elders terecht. Een gedeelte wordt verkeersslachtoffer. Voorkom dat het weggelopen huisdier niet meer thuiskomt en gebruik de GPS tracker. Hiermee lokaliseert u het huisdier, op welke afstand deze zich ook bevindt.

Werking van GPS trackers

GPS trackers zijn voorzien van een gps ontvanger. Ze staan in verbinding met GPS satellieten, die radiogolven uitzenden. Zo kan de GPS ontvanger de positie op aarde berekenen. De locatie wordt doorgestuurd naar een internetpagina of speciale app. Hierdoor is het mogelijk om live de locatie te bekijken.

Naast een GPS systeem is er ook het nieuwere Glonass systeem. Dit werkt met Glonass satellieten, die net als GPS satellieten om de aarde draaien. Een aantal volgsystemen combineert GPS met Glonass, wat voor een betere locatiebepaling zorgt.

GPS trackers voor huisdieren: belangrijke aandachtspunten

Er zijn veel verschillende soorten GPS trackers verkrijgbaar. De een is voorzien van bekabeling en geschikt voor inbouw in een voertuig, de ander bestaat uit een los apparaat. Voor huisdieren is het belangrijk dat de gps-tracker licht van gewicht is. Er moet namelijk rekening worden gehouden met katten of kleine honden: deze moeten geen hinder van een tracker ondervinden.

Verder moet het volgsysteem gemakkelijk te bevestigen zijn. Natuurlijk is het ook belangrijk dat het (huis)dier de tracker niet verliest.

Bevestigen van het GPS volgsysteem

De micro GPS tracker is speciaal bedoeld voor het lokaliseren van huisdieren of voorwerpen. Voordeel van dit model is dat deze zeer licht van gewicht is: slechts 31 gram. Dit model is waterproof en blijft dus ook met regenachtig weer goed werken. De batterij heeft een stand-by tijd van 100 uur. Bij activatie werkt de batterij ruim 20 uur. Deze zaken zijn belangrijk, omdat huisdieren soms lang van huis weg blijven.

Bevestig de tracker aan de halsband van hond of kat. Voor het lokaliseren van paarden of pony’s is het handig om de tracker aan het halster of een speciale halsband te bevestigen. Houd er rekening mee dat een paard de tracker kan verliezen, vooral wanneer er meerdere dieren in de wei staan. Kies daarom voor een halsband voor paarden of koeien: dit is een stuk veiliger.

De locatie bepalen

Via een abonnement of prepaid kijkt u realtime op een plattegrond mee. Zo ziet u waar het huisdier zich bevindt. Een aantal modellen geeft per 30 of 60 seconden de locatie door. Dit laatste is minder handig wanneer u direct achter het huisdier aan wilt, toch geeft ook dit een duidelijk beeld van waar u zoeken moet.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2021 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.7 / 10 = 311 beoordelingen