• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

GSM alarmsysteem met camera

De werking van een gsm alarmsysteem

Een gsm alarmsysteem is op elke locatie te gebruiken. Het systeem werkt met een gsm simkaart. Dit betekent dat er geen wifinetwerk vereist is. Ook een vaste telefoonlijn is niet nodig. Dit soort alarmsystemen zijn ideaal voor bewaking van loodsen en garageboxen, caravan of camper, het kantoor maar ook de woning. Het wordt zelfs rondom stallen en weilanden gebruikt.

Bij een gsm alarmsysteem is een simkaart een vereiste. Dit kan om een prepaid simkaart maar ook om een mobiel abonnement gaan. Kosten lopen via de mobiele provider.

Voorbeeld van een gsm alarmsysteem met camera

Hoe ziet dat nu uit, een gsm alarmsysteem met camera? Een goed voorbeeld is het Alarmsysteem ELITE + IP camera inclusief IP camera, PIR bewegingsmelder, twee afstandsbedieningen en een recorder. Het systeem is uitbreidbaar tot 100 draadloze sensoren.

Dit alarmsysteem werkt op het wifi netwerk. Dit is de meest goedkope oplossing om via de smartphone verbinding te maken met de IP-camera. Bij uitval of afwezigheid van het wifi netwerk kan ook gebruik worden gemaakt van het mobiele netwerk. Hiervoor is het wel nodig om een simkaart in het systeem te plaatsen.

Gsm alarmsysteem voor buiten

Voor buitentoepassingen is het altijd verstandig om voor een aangepast alarmsysteem te kiezen. Deze is waterbestendig en kan verschillende weersomstandigheden aan. Denk hierbij aan regen, sneeuw maar ook zonlicht. Het alarmsysteem voor buiten inclusief een pir bewegingsmelders voldoet aan alle eisen.

Net als alle andere alarmsystemen met camera is ook dit systeem voorzien van een bewegingsmelder. Wanneer het systeem beweging detecteert verzendt deze een signaal naar de smartphone. Hiervoor is het wel nodig om de speciale app voor iPhone of Android te downloaden. Het gsm alarmsysteem werkt zowel op het wifi netwerk als het mobiele netwerk van de provider.

Wat u moet weten over een gsm alarmsysteem

Een professioneel gsm alarmsysteem is zeer geschikt voor het beveiligen van panden, bijgebouwen, stallingen maar ook weilanden of terreinen. Let bij de aanschaf goed op de aanwezigheid van een simkaartsleuf. Wanneer deze niet aanwezig is dan werkt het systeem ook niet middels gsm.

Bij een gsm alarmsysteem met camera is een simkaart altijd nodig. Alleen op deze manier kunt u gebruik maken van het mobiele netwerk. Het lijkt aantrekkelijk om voor een prepaid simkaart te gaan, en dat is het in sommige gevallen ook. Dit is namelijk goedkoper wanneer u zeer weinig gebruik maakt van het gsm alarmsysteem.

In de praktijk zal echter blijken dat de camera regelmatig beelden doorstuurt, vooral op druk bezochte plaatsen. In dit geval is het beter om te kiezen voor een mobiel abonnement. Ga hierbij voor een ruim abonnement met voldoende tot onbeperkte internetdata. Tegenwoordig kosten dit soort abonnementen niet meer zoveel, vooral niet wanneer u verschillende providers met elkaar vergelijkt. Beter teveel dan te weinig internetdata, bijbetalen is altijd duurder.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2021 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.7 / 10 = 311 beoordelingen