• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Hoe verklein ik de kans op storingen bij draadloze camera´s

Draadloze camera’s verzenden bewakingsbeelden via wifi (ip-camera). Er zijn ook modellen die gebruik maken van het 3G- of 4G netwerk. Verklein de kans op storingen bij draadloze camera’s. Lees onderstaande tips en ga voor de beste verbinding met uitstekende beelden.

Werking van draadloze camera’s

Een draadloze beveiligingscamera behoort tot de draadloze apparaten. Deze is afhankelijk van een goede wifi verbinding. Via het wifi-netwerk verstuurt de camera de beelden naar een recorder. In sommige gevallen is het mogelijk om via een app voor Android of IOS live beelden te bekijken. Een aantal modellen haalt de stroom (voeding) uit de netwerkkabel: dit heet ook wel Power over Ethernet. Dan zijn er ook beveiligingscamera's die met een interne batterij werken: deze hoeft u op geen enkele manier op een kabel aan te sluiten.

Storing bij draadloze bewakingscamera’s: oorzaak

Helaas vertonen draadloze bewakingscamera’s soms een storing. Dit betekent dat de camera geen beelden opslaat of live filmt. Het kan ook voorkomen dat de beelden van een slechte kwaliteit zijn. Er is ruis of een hapering in het beeldmateriaal aanwezig.

Een storing heeft diverse oorzaken. Binnen een metalen omgeving kan het signaal soms niet goed overkomen. Ook andere apparatuur wil wel eens voor een verstoring van het signaal zorgen. Verouderde bewakingscamera's werken nog met zwakke analoge signalen. Dit is terug te zien in de slechtere beeldkwaliteit. De oorzaak kan dus in de omgeving of een verouderd bewakingssysteem liggen.

De kans op een storing bij draadloze camera’s verkleinen

Het is natuurlijk niet fijn wanneer er storingen aanwezig zijn. Zorg voor bewakingscamera’s met digitale signalen. Dit zijn in ieder geval wificamera’s of IP camera’s. Hierbij is het belangrijk dat u over een stabiele wifi verbinding beschikt. Mocht de verbinding niet goed werken, reset de router of neem contact op met de internetprovider.

Vraagt ander apparatuur veel van de wifiverbinding? Sluit deze dan eventueel op het bekabelde internet aan. Controleer coaxkabels en connectoren. Een babyfooncamera, draadloze luidspreker of magnetron kan een storing veroorzaken. Dit geldt ook voor treinsporen en hoogspanningskabels. Mocht u niets aan de situatie kunnen doen, kies dan voor beveiligingscamera’s met interne opname.

Draadloze storingen in huis oplossen

Ervaart u een storing in huis, dan kan dit ook met de router te maken hebben. Schakel bij voorkeur automatische kanaalwisseling op de router in. Installeer eventueel een wifi extender of wifi repeater. Plaats de router en de recorder bij voorkeur zo dicht mogelijk bij elkaar. Bovenstaande oplossingen zorgen vaak voor een betere signaalsterkte.

Overstappen naar bekabelde beveiligingscamera’s

Met een bekabelde beveiligingscamera ervaart u een betere beeldkwaliteit. Een complete set bestaat uit twee tot meerdere camera’s en een recorder. Er loopt een kabel van de camera naar de recorder, bedoelt voor het overbrengen van stroom of beelden.

Een bekabelde beveiligingscamera set is misschien iets lastiger installeren, maar brengt wel veel voordelen met zich mee. De beeldkwaliteit is zeer goed en vaak is er mogelijkheid tot nachtzicht. Indien gewenst kunt u de bekabelde camera set later draadloos maken.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 173 beoordelingen