• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Hoe werkt een bewegingsmelder

Een bewegingsmelder of PIR-sensor detecteert beweging. Als reactie hierop springt er een (buiten)lamp aan of ontvangt u een notificatie op smartphone, tablet of pc. Hoe werkt een bewegingsmelder en wanneer gebruikt u deze? Ter beveiliging hebben bewegingsmelders een aantal nuttige functies.

Werking van de bewegingsmelder

Een bewegingssensor (bewegingsmelder) werkt met zogenaamde infrarode straling van objecten. De sensor detecteert deze straling, die mensen maar ook dieren uitzenden. De sensor is in staat om zelfstandig te werken, maar leest alleen de directe omgeving. Dit betekent dat bewegingen binnen het gezichtsveld van de bewegingsmelder aanwezig moeten zijn. Alles wat zich buiten het gezichtsveld bevindt wordt niet als beweging waargenomen.

Overigens wordt niet alles door de sensor als beweging gezien. Opwarming of een lichtflits geeft onvoldoende verschil, waardoor de PIR-sensor dit niet als beweging ziet. Dat is handig, anders zou de bewegingsmelder continu in actie komen.

Verschillende soorten bewegingsmelders

Een bewegingsmelder kan een activiteit in gang brengen. Denk maar eens aan het inschakelen van een camera, het afgeven van een alarm of video opnames maken. Er is dus veel mogelijk op het gebied van bewegingsmelders. Dit apparaat dient vooral ter bewaking en beveiliging van gebouwen, tuinen, bedrijven of een doorgang.

Bewakingscamera's met bewegingsmelder

Een van de meest gebruikte toepassingen is de bewakingscamera met bewegingsmelder. Zodra de bewegingsmelder infraroodstraling waarneemt (beweging) schakelt deze de bewakingscamera in. De camera maakt opnames en slaat deze intern of extern op. Afhankelijk van het camerasysteem bekijkt u de beelden live of op een later moment.

Beveiligingscamera’s werken op een interne batterij of op netstroom. Daarnaast kunt u kiezen voor wifi camera’s (ip camera) of een model dat de beelden op een sd-kaart of HD recorder opslaat. Ter bewaking van gebouwen bieden vaste camera’s met HD-recorder of wifi de beste stabiliteit.

Bewegingsmelder/ verklikker oprit en doorgang

Het kan veel schelen wanneer u de oprit of de doorgang goed in de gaten houdt. Inbrekers proberen vaak via de achterkant van een gebouw of woning binnen te komen. Een opritverklikker voor de doorgang werkt als alarmsysteem en geeft een melding zodra er beweging op de oprit of doorgang aanwezig is.

Populair is de deurbel met camera. Deze toont niet alleen beelden wanneer iemand aanbelt, maar ook wanneer er beweging voor de deur gedetecteerd wordt. Via smartphone, tablet of PC kunt u bezoekers te woord staan of live meekijken.

Bewegingssensor voor de auto

Met het groeiend aantal autodiefstallen is het steeds belangrijker om ook het voertuig goed te bewaken. Dit kan met een beveiligingscamera of mobiele camera inclusief bewegingsmelder. Zo is het mogelijk de camera op het voertuig te richten, zodat hier altijd toezicht op is. Wie de auto voor de deur heeft staan en gebruik maakt van een wifi deurbel met camera, slaat hiermee twee vliegen in één klap. De woning en het voertuig staan continu onder toezicht. Wel is het belangrijk dat er een stabiele wifi-verbinding aanwezig is. Eventueel is het mogelijk om video deurbellen of beveiligingscamera's rechtstreeks aan te sluiten op het vaste internet. Zo werkt de bewegingsmelder nog beter.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 219 beoordelingen