• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Hoe werkt een keyfinder?

RF signalen of Bluetooth

Een keyfinder werkt altijd middels draadloze signalen. Het kan hier om RF-signalen (radiogolven) gaan, maar ook Bluetooth wordt veel gebruikt. Er is een verschil in maximaal bereik. Een sleutelzoeker die met behulp van RF signalen werkt, heeft een maximaal bereik van 25 m. Voor Bluetooth geldt een maximaal bereik van 50 m. Een en ander is afhankelijk van de omgeving en storende factoren. Uiteraard zijn er ook modellen met een nog groter bereik.

Zowel RF signalen als Bluetoothstraling zijn niet schadelijk. Hier is veel onderzoek naar gedaan. Uit deze onderzoeken blijkt dat schadelijke effecten niet zijn aangetoond. Hiermee kan worden gesteld dat het gebruik van een keyfinder veilig is.

Met een keyfinder voorwerpen, huisdieren en mensen beveiligen

Wist u dat een keyfinder voor veel meer zaken dan het vinden van sleutels wordt gebruikt? In open veld heeft de juiste keyfinder namelijk een bereik tot 120 m. Dit maakt het interessant om huisdieren, kinderen en ouderen te beveiligen. Bij het opvragen van de locatie maakt de keyfinder een geluid en lichtsignaal. Handig om zowel overdag als in de avonduren iemand terug te vinden, denk maar eens aan een situatie in een pretpark, in het bos of waar dan ook.

De keyfinder bevestigt u aan de jas of tas van een persoon. Is de sleutelzoeker bedoeld voor het lokaliseren van huisdieren, bevestig deze dan aan de halsband van het dier. Houd er wel rekening mee dat een dier de sleutelzoeker altijd kan verliezen. Gaat u op reis? Bevestig de keyfinder aan de koffer, tas of rugzak. Mocht u de koffer of tas uit het oog verliezen, dan vindt u deze dankzij de signalen snel weer terug.

110 dB alarm

Met een 110 dB alarm hoeft u zich geen zorgen te maken: de keyfinder is altijd terug te vinden. Ook wanneer deze achter of onder de bank of een kast ligt, of misschien wel onder een kussen. Het geluid is sterk genoeg om op grote afstand te horen.

De geluidssterkte is veilig voor de oren. Het is niet de bedoeling om de keyfinder rechtstreeks tegen het oor te houden: dit kan uiteindelijk gehoorbeschadiging opleveren. Ga veilig met dit soort items om.

De tweeweg functie keyfinder

Wilt u het echt helemaal goed doen, kies dan voor een tweeweg functie keyfinder. Deze hebben beiden een knop, waardoor u de andere keyfinder snel en makkelijk terugvindt. Eenvoudige keyfinder’s hebben dit niet en werken middels één richting. Het mooie aan de tweeweg keyfinder is dat deze een lange batterijduur van drie maanden heeft.

Tip: de Bluetooth tracker. Deze is zo klein, dat u deze makkelijk aan een sleutelbos of autosleutel bevestigt. De Bluetooth keyfinder werkt via een aap op uw Android of iPhone smartphone. Via de smartphone roept u de keyfinder op, waarna deze een geluid maakt.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 228 beoordelingen