• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Jammers: Legaal om GSM / GPS blokkers te kopen?

Regelmatig worden wij benaderd met de vraag of wij gsm jammers / stoorzender / blokkers verkopen. Al enkele jaren zijn deze systemen in heel Europa verboden en is het niet meer mogelijk deze hier te kopen. Hoewel er zoals met alle illegale spullen altijd een zwarte markt bestaat is het wel belangrijk er rekening mee te houden dat het in bezit hebben van een GSM / GPS jammer strafbaar en en hoge boetes op staan.

Hoe werken GPS / GSM jammers?:
Jammers zijn apparaten die meestal de grootte hebben van 2 mobiele telefoons en gemaakt zijn om de 2G / 3G / 4G / 5G gsm signalen en GPS signalen te storen. Ze storen deze signalen door op dezelfde frequentie harder te zenden dan de mast / satteliet waarmee de simkaart module of gps module contact maakt. Het zijn dus eigelijk compacte zend masten. Jammers zijn in veel verschillende vormen en uitvoeringen leverbaar van sleutelhanger modellen tot professionele systemen die in het leger worden gebruikt om bepaalde gebieden te beveiligen.

Waarom zijn GSM / GPS jammers verboden?:
Jammers zijn in heel Europa verboden en vallen onder de telecommunicatie wet. De eerste reden waardoor jammers niet zijn toegestaan is vanwege het veiligheid risico. Zo zal er in een noodsituatie op een plek waar een GSM jammer aanstaat geen 112 kunnen worden gebeld. In de praktijk echter wordt de meeste controle door de telecom waakbond gedaan, omdat overheidsinstanties hinder ondervinden van de stoorzenders in hun onderzoek. Zo wordt bij observatie regelmatig gebruik gemaakt van gps volgsystemen die niet juist kunnen werken wanneer degene een jammer in zijn auto aan heeft staan.

Jammers kopen:
Wij hebben om bovenstaande redenen geen jammers in ons assortiment en kunnen u ook niet helpen aan een adres waar jammers wel zijn te kopen. Hiervoor hoeft u dus ook geen contact op te nemen.

Alternatieven voor GPS / GSM jammers:
Hoewel er niet direct een alternatief is voor jammers bestaat er al wel geavanceerde apparatuur om GPS trackers en dergelijke op te sporen wanneer je vermoedt dat een dergelijk systeem in je auto is geplaatst. Bekijk hiervoor onze categorie: Anti- afluisterapparatuur of neem contact met ons op.

Bekijk nu ook onze spyshop om het complete assortiment spy- en beveiligingsproducten te zien!

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2021 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 383 beoordelingen