• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Kiezen tussen een passieve of actieve realtime GPS tracker

Steeds meer bedrijven en particulieren maken gebruik van een GPS tracker. Hiermee is het mogelijk om personen, voertuigen of goederen te traceren. Dankzij een GPS tracker is het mogelijk om altijd een vinger aan de pols te houden, zo kunt u ingrijpen wanneer er iets vreemds gebeurt. Er zijn realtime GPS trackers en standaard GPS trackers. Welk model is het meest geschikt voor u?

Wat doet een GPS tracker?

Een GPS tracking systeem maakt gebruik van het Global Navigation Satellite System netwerk. U kent dit netwerk van onder andere het navigatiesysteem in uw auto, via dit systeem wordt informatie over uw locatie uitgezonden. Dankzij een GPS tracking systeem kan de positie van personen, voertuigen of goederen bepaald worden. Gegevens worden in het systeem opgeslagen, doorgestuurd via een modem of verzonden naar een centrale database.

Een standaard GPS tracker is passief. Dit betekent dat er gegevens worden opgeslagen in het interne geheugen of op een geheugenkaart. Op een later tijdstip kunnen deze gegevens worden gedownload naar de computer. Op specifieke tijden of op een moment naar keuze kunnen deze gegevens worden opgevraagd. Bij de GPS trackers van Sitcon.nl wordt dit meestal via een sms gedaan.

Realtime GPS tracker

Een realtime GPS tracker wordt ook wel een actieve tracker genoemd. Gegevens worden automatisch naar een centrale computer verzonden. Dit gebeurt via het GPS netwerk. Een realtime GPS tracker biedt de meest uitgebreide mogelijkheden. Niet alleen wanneer het om het traceren van een locatie gaat, ook de snelheid en het rijgedrag kunnen op deze manier worden vastgelegd.

Vervoersbedrijven maken meestal gebruik van een realtime tracker systeem. Zo is het op ieder moment mogelijk om de locatie van een voertuig te zien en kunt u een voertuig realtime volgen. Er hoeft niet gewacht te worden op het uitlezen of opvragen van gegevens, via de daarvoor bestemde software is continu te zien waar een GPS tracker zich bevindt.

GPS tracker voor extra beveiliging

GPS trackers maken het mogelijk om snel te handelen wanneer een voertuig zich verplaatst. Als er sprake is van diefstal kunt u uw voertuig snel weer terugvinden met een GPS tracker en kunt u de politie van informatie voorzien waarmee u voertuig kan worden opgespoord.

U kunt een GPS tracker inbouwen of op een veilige plek verstoppen in uw voertuig, dit is in principe met allerlei soorten GPS trackers mogelijk en vraagt om uw eigen creativiteit. Kiest u voor een internet GPS tracker? Dan kunt u de positie van uw voertuig live volgen, via een website of app. Bij standaard GPS trackers wordt er een locatie opgevraagd per sms.

Een GPS volgsysteem is speciaal ontwikkeld voor het tracken van voertuigen. Het volgsysteem bestaat uit een GPS tracker en smartphone, deze zijn perfect op elkaar afgestemd.

GPS datalogger verklikt de route van uw voertuig

Benieuwd waar een voertuig geweest is? Dit is eenvoudig te bekijken via een GPS datalogger trackstick. Dit magnetische apparaatje kan eenvoudig bevestigd worden aan de bumper, onder de stoel of elders in een voertuig. De tracker heeft een precisie van 2,5 meter en een geheugen tot 16.000 locaties. Deze mini tracker kan achteraf worden uitgelezen, niet via het internet of per sms op afstand.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 192 beoordelingen