• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Mini zender gebruiken om iemand af te luisteren

Een mini zender maakt het mogelijk om op afstand af te luisteren. Handig wanneer u iets of iemand niet vertrouwt of bewijs verzamelt. Een minizender gebruiken om iemand af te luisteren gaat niet zomaar: u houdt rekening met de wettelijke regels. Daarnaast is belangrijk om voor de juiste afluisterapparatuur te gaan.

Wetgeving afluisterapparatuur

Het staat iedereen vrij om afluisterapparatuur aan te schaffen of in zijn bezit te hebben. Er gelden wel regels (wetten) op het gebied van afluisteren. Zo is het afluisteren van (telefoon)gesprekken in bijna alle gevallen niet toegestaan. Er gelden echter uitzonderingen, bijvoorbeeld met toestemming meeluisteren. Daarnaast mag u een gesprek opnemen wanneer u zelf deelneemt aan dit gesprek.

Ondanks bovenstaande regels gebeurt afluisteren meer dan is toegestaan. Geheime minizenders zijn dan ook erg populair. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende modellen, maar welke zender is de beste?

Overzicht minizenders (afluisterapparatuur)

Een minizender is klein en niet of nauwelijks zichtbaar. Hierdoor is deze goed weg te werken in of achter voorwerpen, kleding, plantenbakken en nog veel meer. Belangrijk, omdat het niet de bedoeling is dat degene die afgeluisterd wordt dit ook in de gaten heeft.

De gsm zender Premium+ heeft een klein formaat van 40 x 30 x 20 mm. Dankzij zijn kleine afmeting verstopt u deze op strategische plekken. Ideaal voor het verzamelen van bewijsmateriaal of wanneer u meer over een gesprek wilt weten. Deze gsm zender werkt met een sterke microfoon en inbellen. Ook is het mogelijk om de zender naar een vooraf ingesteld telefoonnummer te laten bellen, maar alleen wanneer de zender geluid detecteert. Met behulp van een iPhone of Android toestel neemt u geluid op en luistert u dit later terug. Kortom: de gsm-zender Premium+ is een echte aanrader op het gebied van minizenders.

Naast bovenstaand voorbeeld is er nog veel meer afluisterapparatuur verkrijgbaar, allen in een zeer compact formaat. Bekijk het complete overzicht.

Tip: let op de microfoongevoeligheid

De ene mini zender is de ander niet. Het is belangrijk om goed op de microfoongevoeligheid te letten. Sommige modellen nemen gesprekken op die tot 5 meter van de zender verwijderd zijn. Zenders met een hoge microfoongevoeligheid werken op een afstand van 10 - 15 meter. Een goed voorbeeld hiervan is de gsm zender Pro+. Dit model heeft een hoge kwaliteit microfoon en werkt met een simkaart. Zo kunt u onopvallend afluisteren. Dankzij de hoge stand-by tijd van 70 dagen hoeft u niet snel om te kijken naar deze mini zender.

Naast kwaliteitsverschil in microfoongevoeligheid ziet u dit ook in de prijs terug. Zenders met een lage microfoongevoeligheid (tot 5 meter) zijn voordeliger dan minizenders met een hoge microfoongevoeligheid.

Geluidsopnames als bewijsmateriaal

Mag ik een geheime geluidsopname als bewijs gebruiken? Onder de strafwet is het verboden om geluidsopnames te maken, tenzij u zelf deelnemer bent. Toch worden stiekeme geluidsopnames als bewijs toegestaan, ongeacht hoe dit bewijs is verkregen. Dit biedt meer mogelijkheden bij het gebruik van minizenders.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 186 beoordelingen