Het nut van een dummy camera voor bedrijf of woning

Een dummy camera of neppe camera is qua uiterlijk bijna niet te onderscheiden van een echte camera. U kunt hier geen beelden mee opnemen en de camera werkt uitsluitend als preventief middel tegen inbrekers of criminelen. In welke situaties hebben dummy camera’s een meerwaarde?


Preventieve werking van dummy camera’s

Steeds meer criminelen letten op de beveiliging van woningen en bedrijven. Wie uit het zicht van bewakingscamera’s blijft heeft een minimale pakkans. Gebieden met zichtbare camera's worden daarom angstvallig vermeden. Een dummy camera werkt preventief tegen inbraak, diefstal of vandalisme. Dit kan u veel financieel verlies besparen.


Dummy camera moet echt lijken

Veel dummy camera’s zien er niet echt genoeg uit. Zo zijn verreweg de meeste van deze modellen voorzien van een knipperend led-lampje. Dit trekt de aandacht van criminelen, waardoor ze mogelijk het hazenpad kiezen. Echter zijn de meest moderne beveiligingscamera’s niet meer voorzien van knipperend lampje en valt u op deze manier door de mand. Wilt u een dummy camera zonder knipperend licht? Verwijder dan de batterijen.


Aansluiting van dummy camera

Het klinkt natuurlijk vreemd om een dummy camera aan te sluiten. Het is dan ook niet de bedoeling dat u deze op netstroom aansluit, u doet alsof. Verwerk een stukje kabel in de muur, zo lijkt het alsof uw camera op netstroom en een recorder is aangesloten.


De juiste dummy camera is niet van echt te onderscheiden

Kies voor dummy camera’s van een uitstekende kwaliteit. Deze zijn nauwelijks van echt te onderscheiden. Kies voor een camera die voor buiten bedoeld is, met stevige metalen behuizing of een zogenaamde bolcamera. Afhankelijk van het model zijn dummy camera’s geschikt voor binnen of buiten. Let goed op: een binnencamera heeft geen waterdichte behuizing en moet voorzien zijn van het design dat bij de toepassing van een camera past.


Dummy camera vandal proof

Inbrekers of vandalen kunnen uw dummy camera kapotmaken of proberen mee te nemen. Het zal niet de eerste keer zijn dat een bewakingscamera wordt gestolen. Voorkom diefstal en kies voor een vandal proof model. Dit model wordt op een speciale manier bevestigd en is daardoor niet zomaar mee te nemen.


Dummy camera met bewegingsmelder

Nog effectiever is de dummy camera met bewegingsmelder. Bij het detecteren van beweging maakt deze dummy camera automatisch bewegingen. Door deze bewegingen zijn criminelen zich bewust van de aanwezigheid van uw dummy camera. Uw camera is daardoor een effectief afschrikmiddel en jaagt kwaadwillenden weg.


Bewakingscamera's en verzekering

Let erop dat u met een dummy camera geen beelden kunt opnemen. Mocht er toch een inbraak hebben plaatsgevonden, dan heeft u hier geen beelden van. Bovendien is het met dummy camera's meestal niet mogelijk om premiekorting op uw inboedelverzekering te ontvangen. Dit geldt alleen wanneer uw woning voldoet aan de door het Verbond van Verzekeraars gestelde voorwaarden. Informeer hierover bij uw verzekeraar.


Een dummy camera is uitstekend te combineren met echte beveiligingscamera’s, alarmsystemen of opritverklikkers. Deze combinatie is goed toepasbaar bij woningen, bedrijfspanden of op een erf.Delen:

Google