• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Opritverklikker kopen? Er zijn verschillende soorten!

Eenvoudige opritverklikkers met lamp

De meest eenvoudige methode om ongewenste gasten af te schrikken is het gebruik van een opritverklikker met buitenlamp. De opritverklikker met klassieke buitenlamp is voorzien van een ingebouwde PIR bewegingssensor met draadloze ontvanger. De lamp springt bij beweging niet alleen aan, ook gaat er een signaal naar de ontvanger. Hierbij klinkt er een geluid zodat direct duidelijk is dat iemand zich op het terrein bevindt.

Opritverklikker zonder lamp

Het aanspringen van een buitenlamp kan soms ongewenst zijn. Criminelen worden hier namelijk door gewaarschuwd. Daarom is er een goed alternatief: een opritverklikker zonder lamp. Deze set bestaat uit een ontvanger en draadloze bewegingsmelder. Het is dus niet nodig om de bewegingsmelder middels een kabel aan te sluiten. Dit maakt het gebruik hiervan een stuk eenvoudiger, denk maar eens in situaties waar geen stroom aanwezig is.

Bij beweging verstuurt de bewegingsmelder een signaal naar de ontvanger. Bezoekers worden direct opgemerkt zonder dat dit zichtbaar is.

Opritverklikker - IR beams met zonnepanelen

Helemaal zelfvoorzienend is de opritverklikker bestaande uit twee draadloze beam detectors met ingebouwd zonnepanelen en een basisstation. Voordeel is natuurlijk dat er geen stroomvoorziening of opladen van accu nodig is. De stroomtoevoer wordt geheel door de zonnepanelen geregeld. De twee beam detectors kunnen wel 60 m uit elkaar staan. Ook werken ze tot op een afstand van 500 m van het basisstation.

Met dit systeem bepaalt u zelf binnen welke grenzen u toezicht wilt houden. De beams werken niet met een bewegingssensor maar met een infraroodstraal. Wanneer iets of iemand de infraroodstralen doorbreekt verzendt het systeem een melding naar het basisstation. Voordeel van dit systeem is dat u beweging veroorzaakt door (huis)dieren kunt ontwijken. Plaats de beamers op een hoogte zodat kleine dieren en katten de infraroodstralen niet doorbreken. Dit scheelt enorm in het aantal bewegingsmeldingen.

Opritverklikker met smartphone APP

De laatste generatie opriverklikker heeft een ontvanger welke op uw router kan worden aangesloten. Hierdoor is bediening en melding op uw smartphone mogelijk via een App. Het voordeel van dit model opritverklikker is dat u dus ook wanneer u niet thuis bent de melding van de beweging kan ontvangen. Wanneer u een combinatie met een camerasysteem neemt kunt u na de melding direct via dezelfde App de beelden bekijken.

Is een opritverklikker toegestaan?

U heeft gezien dat er verschillende soorten opritverklikkers zijn. Al deze systemen werken met PIR of infrarood stralen. Is het gebruik van een opritverklikker ook toegestaan? Ja, u mag bewegingen detecteren. Dit mag zowel op de oprit als voor en achter de woning. U hoeft geen waarschuwingssticker of waarschuwingsbord met betrekking tot de  opritverklikker te plaatsten. Zolang u geen gebruik maakt van een beveiligingscamera die de openbare weg filmt, is er niets aan de hand.

Uiteraard mag u ook een beveiligingscamera of bewakingscamera op de oprit hangen. Zo kunt u de oprit 24 uur per dag in de gaten houden. Let hierbij wel op dat u de openbare weg niet meeneemt of dat voorbijgangers niet duidelijk zichtbaar zijn. Daarnaast mag u opnames niet langer dan vier weken bewaren. Een beveiligingscamera is een goede uitbreiding van de bestaande of nieuwe opritverklikker en een aanrader voor particulieren en bedrijven.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 177 beoordelingen