• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Pepperspray kopen om zelf te gebruiken

Pepperspray werkt met een prikkelende stof. Door dit in het gezicht van de aanvaller te spuiten wordt deze tijdelijk uitgeschakeld. Pepperspray kopen om zelf te gebruiken? Helaas is het gebruik hiervan niet toegestaan. Toch kan er behoefte zijn aan dit product.

De werking van pepperspray

De werkzame stof in pepperspray is het sterke extract uit chilipeper. Via drijfgas spuit u dit extract in het gezicht van de aanvaller of indringer. Er ontstaat een sterk prikkelende reactie op de ogen en slijmvliezen. Gelukkig is dit zonder blijvende schade. Alleen in grote hoeveelheden kunnen er ademhalingsproblemen ontstaan. Politie en beveiligingsmedewerkers gebruiken pepperspray als wapen. Voor gewone beveiligingsmedewerker en burgers is dit in Nederland niet toegestaan. In België valt het ook onder de verboden wapens.

Pepperspray kopen: waar verkrijgbaar?

Doordat pepperspray niet is toegestaan, is dit ook niet zomaar verkrijgbaar. In Nederland en België is pepperspray verboden. In sommige andere Europese landen is dit product wel verkrijgbaar, omdat het hier ook ter zelfverdediging gebruikt mag worden. Wie pepperspray over de landsgrenzen koopt maar in Nederland gebruikt, is strafbaar. Het gaat zelfs zover dat u dit niet bij u mag dragen.

Pepperspray kopen is dus niet zomaar mogelijk. Wie op zoek is naar een zelfverdedigingsmiddel, kan ook kiezen voor het alternatief voor pepperspray.

Het pepperspray alternatief

Pepperspray en traangas zijn verboden, dat is een feit. Met het pepperspray alternatief schrikt u belagers af. De spray bestaat uit een compact busje rode verf vloeistof. Na het sprayen op het gezicht vormt zich dit tot een schuimende laag. Dit zorgt ervoor dat de belager minder goed kan zien. De kans is groot dat hij zijn aanval staakt of afgeleid raakt. Hierdoor kunt u sneller wegkomen of hulp inschakelen.

Dit alternatief heeft nog een voordeel: het kleurt de huid van de dader rood. Zelfs wanneer de dader het gezicht intensief wast, blijft er toch nog wat rode verfstof aanwezig. Deze rode kleur blijft gedurende enkele dagen zichtbaar. Dit maakt opsporing of identificatie van de dader een stuk gemakkelijker.

Wat kost het alternatief van pepperspray?

Dit product met rode verfstof is veilig in gebruik. Dit betekent dat het geen schadelijke gevolgen heeft, ook niet na enkele dagen. Dit pepperspray alternatief is legaal, mits u het alleen in noodsituaties gebruikt. Het is niet de bedoeling dat u dit te pas en te onpas op anderen toepast. Dankzij het compacte formaat (8,4 cm hoog) is deze veilige pepperspray gemakkelijk mee te nemen.

Is dit alternatief duurder of goedkoper dan de originele pepperspray? Dit is afhankelijk van het soort pepperspray. Het alternatief ligt op een gelijkwaardige prijs, waardoor deze niet veel afwijkt van de prijs van gewone pepperspray. U moet zich echter bedenken dat gewone pepperspray verboden is en u een hoge boete kan opleveren. Alleen al daarom is het pepperspray alternatief een stuk voordeliger.

Tip: draag het pepperspray alternatief bij u wanneer u zich niet veilig voelt. Vooral in drukke steden of in de avonduren/ nachtelijke uren loopt u meer kans op een ontmoeting met een belager.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 186 beoordelingen