Taxi beveiligen met een dual-lens camera + GPS logger

  • 18 feb. 2014

De veiligheid van zowel de passagiers als de bestuurders van taxi's is al jaren een veel besproken onderwerp in de media. Om deze veiligheid te verbeteren zijn er al verschillende systemen op de markt die bepaalde veiligheids aspecten kunnen verbeteren. Het nieuwste snufje op dit gebied is een alles in 1 taxi camera oplossing die alle bestaande oplossingen combineert. Dit product filmt namelijk niet alleen de weg, maar ook de chauffeur en de passagiers en registeert alle gps locatie's. Al deze toepassingen zijn samengevoegd in een zeer compact product welke eenvoudig met zuignappen aan de voorruit te bevestigen is.

Huidige oplossingen veiligheid taxi's:
Taxi beveiligingscamera's
Er bestaan al enige tijd camera's die geschikt zijn voor het filmen van de passagiers om de bestuurder van de taxi te beveiligen tegen agressie. Veelal moeten deze camera's in de auto worden ingebouwd en op de accu worden aangesloten.

Dashboard camera's
Dashboard camera's plaatst u zoals de naam al doet vermoeden op het dashboard en sluit u aan op de 12V aansluiting. Hiermee wordt precies gefilmd wat er op de weg gebeurt. Deze camera's nemen dus precies de route op en de beelden kunnen gebruikt worden als bewijs bij bijvoorbeeld een aanrijding.

GPS volgsystemen:
Deze system worden vooral gebruikt als ritte administratie systeem of als controle van wekgevers op de chauffeurs. De gps volgsystemen zijn er in verschillende soorten en maten en zowel zichtbaar als in discrete uitvoering.

De nieuwe Taxi camera combineert bovenstaande 3 functie's in 1 compact apparaat!
De taxi camera die hier te koop wordt aangeboden is een beveiligingscamera voor de passagiers en kan met de grootbeeld lens zowel de chauffeur als de passagiers filmen. Een dashboard camera die gelijktijdig de weg filmt voor de taxi en een GPS systeem die de route bewaard en deze koppelt aan de beelden.

De taxi beveiligingscamera maakt dit mogelijk door zowel een voorwaartse als achterwaartse lens en gps datalogger. Als deze gegevens worden op een micro sd kaart opgeslagen en kunnen tegelijkertijd worden bekeken. U ziet dus in 1 scherm synschroom zowel de voorwaartse als achterwaartse camera met de bijbehorende GPS positie.

 

 

Delen: