• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

(GSM) Telefoon gesprek opnemen: De mogelijkheden vergeleken!

Wanneer u een gesprek op uw gsm of vaste lijn telefoon wenst op te nemen bestaan er zeer veel mogelijkheden hiervoor.  Om een juiste keuze te maken tussen de producten die een (gsm) telefoongesprek kunnen opnemen kan aan de hand van enkele vragen hier advies in worden gegeven. Zo bestaat er verschil in recorders die geschikt zijn voor het opnemen van gesprekken gevoerd via ISDN centrales, iPhone gesprek recorders en overige mobiele telefoon gesprek recorders.

Telefoongesprek opnemen vaste lijn telefoon:
Voor het opnemen van gesprekken op een vaste telefoonlijn is het noodzakelijk na te gaan wat voor soort telefoonlijn u heeft. Zo zijn er analoge, ISDN, PBX en VOIP telefoon toestellen waar niet alle recorders compatible mee zijn. Bij de specificatie's van de recorders voor het opnemen van telefoongesprekken staat de ondersteuning duidelijk vermeld. Wel is het zo dat in 99% van de gevallen ondanks dat u bijvoorbeeld een ISDN centrale heeft het telefoontoestel analoog is en hiervoor dus gewoon recorders zijn te gebruiken die geschikt zijn voor analoge telefoontoestellen. 

Type 1: Telefoonrecorder met computer aansluiting
De meest gebruikte manier om telefoongesprekken op te nemen van een vaste telefoonlijn is met een apparaatje die de lijn splits en via een usb kabel naar een computer / server loopt. Op deze computer wordt software geïnstalleerd die de gesprekken opneemt op de harde schijf. De software is naar wens in te stellen om automatisch alle inkomende en uitgaande telefoongesprekken op te nemen of dit handmatig te doen. Het voordeel van deze manier van telefoongesprekken opnemen is dat het veelal de meest goedkoopste oplossing is, geen batterij heeft die kan leegraken en een zeer grote opslag heeft op de computer.

Type 2: Telefoonrecorder met intern geheugen:
Wanneer het opnemen van de telefoongesprekken op een computer niet mogelijk en/of gewenst is zijn er recorders die de telefoongesprekken opnemen op het eigen interne geheugen. Deze recorders werken tevens door de telefoonlijn te splitten en bij het beginnen van het gesprek dit merken aan een verandering op de lijn en deze automatisch (evt, handmatig) beginnen met opnemen. Hier is een variant van te koop die meer is geschikt om zichtbaar naast de telefoon te plaatsen en een versie die eventueel onopvallend bij het begin van de telefoonlijn kan worden geplaatst. De recorder die naast de telefoon wordt geplaatst heeft meer functionaliteit en maakt gebruik van een adapter daar de onopvallende versie op batterijen werkt, waarmee tot maximaal 7 dagen telefoongesprekken zijn op te nemen voordat de batterijen weer vervangen dienen te worden. Wij hebben recent een nieuw model op de markt gebracht welke eruit ziet als een normale telefoonlijn connector, maar op een micro SD kaart de gesprekken kan opnemen. De telefoonrecorder gebruikt de stroom van de telefoonlijn, zodat er geen beperking is door een batterij: Telefoonrecorder onopvallend

Recorder voor naast  de telefoon


Recorder voor onopvallende plaatsing

Type 3: Telefoonrecorder met speciaal oortje
Dit type telefoonrecorder bestaat als basis uit een gewonen memo recorder met een speciaal accessoire voor het opnemen van telefoongesprekken. Het accessoire is een oortje met een snoer van ongeveer 1 meter en deze sluit u aan op de microfoon ingang van de memorecorder en plaats het oortje in het oor waar u de telefoon tegen aan houdt. Het grote voordeel van deze opname manier is dat het op elke telefoon, gsm of vaste lijn is te gebruiken. Ook heeft deze techniek als voordeel dat u geen knoppen op uw telefoon dient in te toetsen en dus eventueel ongemerkt het gesprek kan opnemen. 

Telefoongesprek opnemen gsm telefoon:
Voor het opnemen van telefoongesprekken op uw mobiele telefoon zijn de recorders onder te verdelen in drie soorten recorders. Het kiezen van het type hangt hierbij vooral af of u alle telefoongesprekken wilt opnemen of dit enkel incidenteel wenst te doen.

Type 1: Telefoonrecorder met speciaal oortje
Het eerste type telefoonrecorder bestaat als basis uit een gewonen memo recorder met een speciaal accessoire voor het opnemen van gsm gesprekken. Het accessoire is een oortje met een snoer van ongeveer 1 meter en deze sluit u aan op de microfoon ingang van de memorecorder en plaats het oortje in het oor waar u de telefoon tegen aan houdt. Het grote voordeel van deze opname manier is dat het op elke telefoon, gsm of vaste lijn is te gebruiken. Ook heeft deze techniek als voordeel dat u geen knoppen op uw telefoon dient in te toetsen en dus eventueel ongemerkt het gesprek kan opnemen. 

Type 2: Telefoonrecorder met bluetooth verbinding
Het tweede type gsm telefoon recorder is tevens een soort van memo recorder enkel maakt deze via bluetooth verbinding met uw telefoon. Deze type telefoonrecorders zijn dus geschikt voor het opnemen van gesprekken op alle gsm telefoons met bluetooth en hebben als voordeel dat u geen snoeren of dergelijke heeft tussen uw telefoon of oor en zelfs uw telefoon tot op 10 meter afstand kan liggen van de recorder.

Type 3: Telefoonrecorder met 3,5 inch Jack plug 
Het nieuwste type recorder voor het opnemen van gesprekken op een gsm telefoon maakt gebruik van de 3,5 inch Jack plug die op 99% van de telefoons zit. U schuift de recorder over uw mobiele telefoon heeft en begint met het opnemen van het gesprek door een schuifje te bedienen. Deze manier om een gsm gesprek op te nemen heeft als voordeel dat het snel op elke telefoon gebruikt kan worden en ook een gewonen memorecorder functie heeft. 

Type 4: Software ingebouwd in de gsm telefoon
Het laatste type recorder dat gesprekken kan opnemen op uw mobiele telefoon zit bij sommige telefoonfabrikanten ingebouwd in het software menu en is gratis. Hoewel dit type gesprek recorder niet altijd even gebruiksvriendelijk is heeft het natuurlijk als voordeel dat u het altijd bij uw telefoon heeft.

Meer advies over telefoongesprekken opnemen:
Neem gerust voor meer advies tussen de verschillende modellen of andere vragen telefonisch of per e-mail contact met ons op. Wij zullen dan aan de hand van ue situatie de beste recorder kunnen adviseren. Bekijk hier het overzicht van recorder voor het: Opnemen van telefoongesprekken
 
Bekijk hier ons complete overzicht: Telefoonrecorders

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 220 beoordelingen