• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

3 tips voor het installeren van spy voice recorders

Met een spy voice recorder neemt u (onopgemerkt) gesprekken op. Dit is soms nodig, bijvoorbeeld wanneer u iets of iemand niet vertrouwt. Hoe installeert u een spy voice recorder oftewel afluisterapparatuur? Hieronder 3 praktische tips.

Het gebruik van afluisterapparatuur

Afluisterapparatuur wordt zowel binnen de particuliere sferen als het bedrijfsleven ingezet. Bedoeld voor het meeluisteren, afluisteren of opnemen van gesprekken. Dit kan erg belangrijk zijn bij het achterhalen van gegevens, de gang van zaken of wanneer u iets niet vertrouwt.

Hoe zit het met de wetgeving op het gebied van afluisteren? Officieel mag dit niet, tenzij u toestemming heeft. Ondanks dit feit mogen geluidsopnames wel als bewijs binnen een rechtszaak dienen. Het kan daarom handig zijn om toch gebruik te maken van een spy voice recorder.

Spy voice recorder plaatsen of installeren

Op het gebied van spy voice recorders zijn er verschillende mogelijkheden. Wilt u onopvallend geluidsopnames maken? Dit kan met de rookmelder met ingebouwde microfoon / recorder. Ook kunt u terugvallen op de klok met voice recorder of een ander gebruiksvoorwerp. Deze plaatst gewoon u in het kantoor, de woning of elders. Niemand die de spy voice recorder opmerkt.

U kunt natuurlijk ook voor een mini spy voice recorder kiezen. Deze werkt u onopvallend in kleding, in een plantenbak of onder het bureau weg. Vaak vraagt dit wel wat montagekennis of creativiteit, zodat de recorder niet opvalt.

Tips voor het installeren van spy voice recorder

Hieronder enkele tips tot het installeren van een spy voice recorder, waarbij u goed op het model let.

Bekijk de afstand tot de afluister locatie. Met een gsm zender kunt u onbeperkt meeluisteren of afluisteren. Zonder gsm bent u beperkt tot een bepaalde afstand (vaak tot 500 meter).

De batterijduur is net zo belangrijk. De juiste afluisterapparatuur heeft een lange stand-by tijd. Ook de spreektijd of actieve luistertijd is van belang. Bij voorkeur heeft de voice recorder een actieve luistertijd vanaf 5 uur. In andere situaties kunt u ook met minder actieve luistertijd vooruit. Het is echter wel belangrijk om hier dan goed rekening mee te houden.

Hoe gaat u het apparaat installeren? Moet u hiervoor de woning of het pand binnen of kan dit ook op afstand? Denk maar eens aan het vermomd aanleveren van een spy voicerecorder, bijvoorbeeld verpakt in speelgoed of een gebruiksvoorwerp.

Professionele spy voice recorder

De keuze uit goedkope spy voice recorders is groot. Helaas hebben deze goedkopere versies ook wat beperkingen zoals een korte actieve luistertijd, geen terugbelfunctie of een lage microfoongevoeligheid. Met de gsm zender Pro+ bent u verzekerd van een uitstekende kwaliteit. De zender kan u bellen wanneer deze geluid in de ruimte detecteert. De microfoongevoeligheid is hoog: tot 15 meter. De batterij gaat in stand-by tot 8 weken mee en kan tijdens actieve luistertijd tot wel 2 dagen meegaan. Hij is wat duurder maar absoluut de moeite waard. Deze spy voice recorder monteert u met behulp van bijgeleverd sterk tape (achter of onder een meubelstuk, lamp etc.).

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 219 beoordelingen