• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Tips voor camera bij de voordeur plaatsen

Cameratoezicht en de wetgeving

Bij het plaatsen van een camera bij de voordeur filmt u vaak een gedeelte van de openbare ruimte. De wetgeving zegt dat dit strafbaar is wanneer het een vaste camera betreft. In principe moet u een waarschuwingssticker of waarschuwingsbord plaatsen. Wanneer de camera op voldoende afstand is geplaatst zodat mensen niet herkenbaar in beeld komen dan is cameratoezicht wel toegestaan.

Bij een camera bij de voordeur filmt u alleen degenen die zich op uw terrein bevindt. In veel gevallen levert dit geen problemen op. U kunt dus gewoon een camera bij de voordeur plaatsen.

Een video deurbel als cameratoezicht

Steeds meer mensen kiezen voor een video deurbel. Voordeel hiervan is dat u direct ziet wie er aanbelt of zich voor de voordeur bevindt. Dankzij het tweeweg systeem heeft u de mogelijkheid om bezoekers aan te spreken, deze kunnen ook terugpraten. Een bekend voorbeeld hiervan is de Ring video deurbel.

Het nadeel van een video deurbel is de soms beperkte kijkhoek. Hierdoor kunt u niet alles rondom de voordeur of achterdeur bekijken. Houd er ook rekening mee dat niet alle video deurbellen dezelfde beeldkwaliteit hebben.

Een digitale deurspion camera

Niet iedereen is bekend met een digitale deurspion camera. Dit is namelijk niet hetzelfde als een video deurbel. De digitale deurspion maakt direct een foto zodra er iemand voor de deur staat. Deze foto wordt opgeslagen op een micro SD kaart. Via het bijgeleverde LCD-scherm is zichtbaar wie er voor de deur staat. De digitale deurspion is een prima alternatief voor het kijkgatsysteem zoals we dit bij appartementen tegen komen.

Voordeel van dit systeem is dat er altijd toezicht is zonder naar de deur toe te lopen. De bijgeleverde batterijen gaan tot wel drie maanden mee. Montage is betrekkelijk eenvoudig. Nadeel kan het kleine 2,8 inch LCD-scherm zijn, wat niet voor iedereen even goed zichtbaar is.

Camera bij de voordeur met 90° lens

Een andere optie is een camera met 90° lens. Ook dit betreft een deurspion maar dan van hoge kwaliteit en een lage lichtgevoeligheid. Dit maakt het mogelijk om bij schemerlicht of in het donker nog zien wie er voor de deur staat. Voordeel zijn de hoge kwaliteit beelden, nadeel is dat er gebruikt moet worden gemaakt van een AV-kabel.

Overige tips camera bij de voordeur

Waar moet u nog meer aan denken bij het gebruik van een camera bij de voordeur? Zorg ervoor dat deze goed gemonteerd is. Het is namelijk niet ondenkbaar dat er een diefstal van de video deurbel of de deurspion plaatsvindt. Een andere mogelijkheid is het ophangen van een bewakingscamera of beveiligingscamera. Hang deze bij voorkeur in een hoek, zodat criminelen hier niet aankunnen. Hang de bewakingscamera ook niet te hoog. Gezichten moeten namelijk duidelijk in beeld komen.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.5 / 10 = 207 beoordelingen