• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Tips voor het kopen van bewakingscamera’s

Het gebruik van bewakingscamera’s

Voordat u bewakingscamera’s aankoopt moet u een aantal dingen weten. Deze camera’s bewaken of beveiligen het pand en de directe omgeving. Hiermee verkleint u het risico op criminaliteit, dat is echter niet geheel uit te sluiten. In principe mag u niet op de openbare straat filmen tenzij u een waarschuwingsbord of een informatiesticker plaatst. Op eigen terrein mag u uiteraard wel onbeperkt filmen.

Plaats bewakingscamera’s bij voorkeur in een hoek van de ruimte. Houd hierbij rekening met de kijkhoek van de ruimte. Het is ook belangrijk om beveiligingscamera’s niet te hoog op te hangen, u wilt\ tenslotte de gezichten kunnen zien.

3 tips voor het kopen van bewakingscamera’s

Hoe vindt u de beste bewakingscamera’s die bij uw situatie aansluiten? Om u te helpen geven we u drie handige tips. Zo weet u direct welke camera het beste bij u past.

Tip 1: bepaal het aantal camera’s

Niets zo vervelend als een tekort aan bewakingscamera’s. Bepaal daarom vooraf hoeveel camera’s u nodig heeft. Zorg in ieder geval dat er een camera op elke toegangsdeur gericht is. Hang hierbij geen camera’s boven een raam of deur. Criminelen kunnen deze camera’s namelijk makkelijk onklaar maken. Ook zijn daders dan niet goed in beeld, wat natuurlijk zonde is.

Richt een camera ook altijd op waardevolle spullen zoals de kassa, kunstvoorwerpen, sieraden of andere belangrijke artikelen. Aan de hand hiervan kunt u bepalen of u 1, 2 of misschien wel 10 bewakingscamera’s nodig heeft. Het is makkelijker om een complete bewakingscameraset inclusief het benodigd aantal camera’s aan te schaffen. Bijvoorbeeld de set inclusief 2K HD+ recorder met twee bullet camera’s.

Tip 2: houd rekening met nachtzicht

Nog een goede tip met betrekking tot de aankoop van bewakingscamera’s. Wilt u ook in schermerlicht of in het donker filmen? Dan heeft u bewakingscamera’s met nachtzicht nodig. Hierbij is keuze uit een nachtzicht met een afstand tot 5 m maar ook tot wel 50 m. Zonder nachtzicht zijn de beelden te slecht om iets op te herkennen. Nachtzicht is ook een aanrader wanneer de ruimte slecht verlicht is, bijvoorbeeld een ruimte zonder ramen of waar weinig daglicht binnenkomt.

Tip 3: bijgeleverd LCD scherm

Bij veel bewakingscamera’s sets moet u zelf voor een monitor zorgen. In andere gevallen bekijkt u de beelden op smartphone, computer of tablet. Een bewakingscamera set inclusief LCD scherm voorkomt dat u op zoek moet naar een monitor of andere mogelijkheid om de beelden te bekijken.

We noemen de draadloze camera set met twee beveiligingscamera’s en 19 inch LCD scherm. Dit scherm is tevens de ontvanger van de camerabeelden. De ingebouwde SD kaartrecorder slaat de beelden op. Deze kunt u later dus altijd terug bekijken. Uiteraard is op dit model voorzien van nachtzicht en eenvoudig te installeren.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.5 / 10 = 207 beoordelingen