• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Bewakingscamera’s: verschil tussen Full HD en Ultra HD resolutie

Bij camerabewaking speelt beeldkwaliteit een belangrijke rol. Een kraakhelder beeld zorgt ervoor dat u hoogwaardig bewijsmateriaal heeft wanneer er iets vervelends gebeurt. U kunt kiezen uit bewakingscamera's met verschillende resoluties. De meestverkochte modellen: 4K Ultra HD, 2K HD en Full HD. Kent u het verschil tussen Ultra HD en Full HD?

Wat is 4K Ultra HD?

Ultra HD wordt ook wel 4K genoemd. Het gaat hier om bewakingscamera’s met een zeer hoge resolutie, viermaal hoger dan Full HD. Het beeld heeft een resolutie van 3840 x 2160 pixels. 4K wordt al jarenlang in de bioscoop gebruikt en is nu ook beschikbaar voor bedrijfsmatig en particulier gebruik.

Is Ultra HD 4K beter dan Full HD?

Er zit een substantieel verschil tussen Ultra HD en Full HD. Op een groot scherm is dit verschil duidelijk zichtbaar en ook op een kleiner scherm zijn Ultra HD beelden beduidend scherper. Een Full HD bewakingscamera is niet per definitie slechter. U kunt hier bij helder weer of voldoende licht uitstekende beelden mee maken. Wist u trouwens dat de ‘p’ in 1080p voor ‘progressive’ staat? Dit betekent dat alle 1080 beeldlijnen van boven naar beneden apart worden ververst. Dit geeft een betere beeldkwaliteit dan 1080i. Is bewaking of toezicht een belangrijk aandachtspunt? Dan kunt u het best voor Ultra HD camerabewaking kiezen.
Stelt u zich eens voor dat er een incident of misdrijf in uw bedrijf of woning plaatsvindt. In het geval van camerabewaking is de dader dan vastgelegd met bewakingscamera's. De beelden kunnen echter alleen als bewijsmateriaal dienen wanneer het voorval en de bijbehorende gezichten duidelijk zichtbaar zijn. In alle overige gevallen blijft het gissen naar de identiteit en gebeurtenissen. Om dit te voorkomen kiest u voor 4K Ultra HD beveiligingscamera’s.

Prijsverschil tussen Full HD en 4K camerabewaking

Het kostenplaatje kan bij de aanschaf van camerabewaking doorslaggevend zijn. Een 4K Ultra HD beveiligingscamera set met recorder en vier camera’s kost rond de €2000. Voor een soortgelijk set in Full HD betaalt u circa €1000. Dit betekent dat u twee keer zoveel betaalt voor betere beeldkwaliteit. Naast verbeterde beeldkwaliteit kunt u bij 4K echter ook rekenen op beter nachtzicht, tot wel 60 meter. Bij Full HD camera's is er vaak niet meer dan 10 meter nachtzicht.

Kiest u voor Full HD of Ultra HD?

Maak uw eigen afweging wanneer het om het kiezen van de beeldkwaliteit gaat, afhankelijk van uw eisen heeft u Full HD of Ultra HD nodig.
Afhankelijk van uw verwachtingen en beveiligingsdoelstelling past er een bepaalde beeldkwaliteit. Wilt u het verschil in beeldkwaliteit van dichtbij zien? Kom onze bewakingscamera's in dat geval in de showroom bekijken. Zo kunt u zelf bepalen welke beeldkwaliteit u nodig heeft of is het mogelijk om vrijblijvend geadviseerd te worden.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 157 beoordelingen