• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Verschil tussen professioneel alarmsysteem en voordelig alternatief

Een goedkoop alarmsysteem lijkt aantrekkelijk, maar is dit ook veilig? Er is namelijk een groot verschil tussen een professioneel alarmsysteem en voordelig alternatief. Daarnaast heeft het alarmsysteem zelf ook nog wat voor- en nadelen. Daarom is het zo belangrijk om voor het beste alarmsysteem te gaan.

Gecertificeerd alarmsysteem versus goedkoop

Een goedkoop alarmsysteem is niet of zelden gecertificeerd. Dit haalt de betrouwbaarheid omlaag. Voordelige alarmsystemen zijn soms wel een goede keuze. Bijvoorbeeld wanneer de veiligheid geen hele grote rol speelt. Het alarmsysteem moet inbrekers of criminelen afschrikken. Bovendien heeft niet iedereen een even groot budget en kan een goedkoop systeem het beste alternatief zijn. Een gecertificeerd alarmsysteem voldoet aan alle veiligheidseisen. Optioneel is dit aan te sluiten op een meldkamer. Hierdoor staat er altijd hulp paraat.

Verschillende communicatiekanalen

Een professioneel alarmsysteem moet via verschillende communicatiekanalen werken. Zo moet het alarmmeldingen via wifi, ethernet of gsm kunnen versturen. Wanneer het ene kanaal uitvalt schakelt het alarmsysteem op een ander beschikbaar kanaal over. Een goedkoop systeem beschikt over slechts één communicatiekanaal. Wanneer dit uitvalt kunnen er geen meldingen meer worden verstuurd.

Betrouwbare communicatietechnologie

Net zo belangrijk is de veiligheid van de communicatietechnologie. Een draadloos beveiligingssysteem verzendt gegevens en meldingen via een netwerk. Het is belangrijk dat dit netwerk niet gehackt wordt. Daarnaast mogen er geen storingen optreden. Een professioneel alarmsysteem werkt vaak op een betrouwbare frequentieband. Hierbij wordt gebruik gemaakt van wisselende frequenties zodat de verbinding altijd actief blijft. Wanneer u voor een goedkoop alarmsysteem gaat houd er dan rekening mee dat deze vaak gebruik maakt van een vaste frequentie. Dit is veel minder betrouwbaar.

Abonnement op een meldkamer

Sluit een professioneel alarmsysteem altijd op een meldkamer aan. De meldkamer ontvangt alarmmeldingen en storingen. Vervolgens reageert de centralist door hulpdiensten te bellen en eventueel contact op te nemen met de sleutelhouder. Ook hierin is verschil tussen een professioneel alarmsysteem of een voordelig alternatief. De goedkopere versies bieden namelijk niet de optie tot een meldkamerabonnement.

Kosten professioneel of goedkoop alarmsysteem

Er is natuurlijk ook wel wat over de kosten te zeggen. Het voordeel van een goedkoop alarmsysteem is dat u tegen een lage prijs inbrekers buiten de deur houdt. De kosten hiervan bedragen tussen de € 300 en € 500. Dit is een alarmsysteem inclusief installatie. Een professioneel alarmsysteem is prijziger maar beter. Voor een complete set betaalt u tussen de € 500 en € 800. Maar er zijn ook modellen voor minder dan € 500 verkrijgbaar. Ook deze zijn van een hoge kwaliteit.

Toch voor een goedkoop alarmsysteem kiezen

Is een professioneel alarmsysteem u te prijzig? Dan zijn er voldoende voordelige alternatieven. Bijvoorbeeld het alarmsysteem Easy met PIR-bewegingsmelder, magnetische deur/raammelder, twee afstandsbedieningen en een basisstation. Dit alarmsysteem kost rond de € 100 en werkt op wifi. Het perfecte alternatief voor mensen met een beperkt budget.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2021 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.7 / 10 = 251 beoordelingen