• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Voor- en nadelen van 360 graden beveiligingscamera

Een 360 graden beveiligingscamera legt beelden in 360 graden vast. Dit betekent dat echt alles in de omgeving wordt gefilmd. Natuurlijk heeft dit een aantal voor- en nadelen, vooral wanneer het om bewakingscamera’s gaat. Omdat dit type camera sterk in opmars is vertellen we hier meer over.

De 360° camera’s – fisheye

Een 360° camera wordt ook wel een fisheye genoemd. Vanaf slechts één punt is deze camera in staat om het gehele gebied te filmen. Deze camera’s zijn zeer geschikt voor binnen maar er zijn ook modellen voor buiten beschikbaar. In dit laatste geval moet de camera geheel waterdicht zijn. De nieuwste 360 graden camera’s beschikken over sensoren met hoge resolutie. Ondanks deze vooruitstrevende technieken zijn de zogenaamde fisheye camera’s wel betaalbaar. Dit maakt het extra interessant voor ondernemers, die natuurlijk zo min mogelijk bewakingscamera’s aan willen brengen.

De voordelen van een 360 graden camera

Een fish eye camera heeft een aantal interessante voordelen, vooral met betrekking tot het bewaken van de winkel, horeca of het bedrijfspand. Ten eerste kunt u de hele ruimte met slechts één beveiligingscamera in de gaten houden. Hiermee bespaart u op de aanschaf van meerdere camera’s. Bij grote ruimtes is het evengoed belangrijk om voldoende camera’s op te hangen, simpelweg omdat een enkele 360 graden camera misschien niet toereikend genoeg is. Veel fish eye camera’s zijn te bedienen vanaf pc, laptop of mobiel apparaat. Zo kunt u op elk gewenst moment alle hoeken van de ruimte bekijken.

Nadelen van een fish eye camera

De beelden van een 360 graden camera zijn niet zo helder als bij een normale bewakingscamera. Dit komt omdat de pixels van de beelden verdeeld moeten worden. Wanneer de beveiligingscamera over 24 pixels beschikt en er worden vier beelden gemaakt dan heeft elk beeld zes pixels. Hierdoor ziet het beeld er onscherp uit. Houd er rekening mee dat de camera een zogenaamd fisheye beeld vastlegt en dit nog moet omzetten naar een vlak beeld. Niet alle camera’s zijn hier goed toe in staat waardoor beelden er soms vaag of vertekend uitzien. Kies daarom altijd voor de betere modellen.

Nieuwste generatie 360 graden camera’s

Met de nieuwste generatie gaat u voor een goede kwaliteit. Zo bestaat de Fisheye 360º bewakingscamera set SMART 1 uit een camera met een resolutie van 2,5 x full HD, een recorder met vier kanalen en een 20 meter UTP kabel. Hiermee beschikt u direct over een compleet pakket voor het bewaken van de (bedrijfs)ruimte. Bekijk live beelden via de app of pc. Ook is het mogelijk om beelden te bekijken op een tv. Maak gebruik van bewegingsdetectie en stel hier tijdstippen voor in.

Een of meerdere camera’s?

Een enkele 360 graden camera kan te weinig zijn om alles goed in de gaten te houden. Voor grote ruimtes is het aan te bevelen om toch minimaal twee fish eye beveiligingscamera’s op te hangen. Hoe meer hoe beter, maar camera’s kunnen ook verdeeld worden over meerdere ruimtes. Dit kan bijvoorbeeld met de set met 4 fish eye camera’s inclusief recorder. Er zijn dus genoeg moderne mogelijkheden op het gebied van 360 graden bewakingscamera’

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2021 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 343 beoordelingen