• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Voor- en nadelen van 4K-beeldkwaliteit voor beveiligingscamera ́s

Voor- en nadelen van 4k-beeldkwaliteit voor beveiligingscamera's

Op het gebied van beeldkwaliteit voor beveiligingscamera’s is er veel keuze. Gaat u voor het eenvoudige VGA of kiest u voor 4k Ultra HD-kwaliteit? 4k resolutie is 4 keer zo hoog als Full HD. Dit heeft een aantal voor- en nadelen.  

Wat is 4k Ultra HD?

4k wordt ook wel Ultra HD of UHD genoemd. 4k is een zeer hoge resolutie, deze bedraagt 3840 x 2160 pixels. Meer pixels betekent ook meer details op het beeldscherm. 4k Ultra HD is 4 keer zo scherp als Full HD. De 8k resolutie is nog volop in ontwikkeling en staat nog enkele jaren van ons af. 4k is op dit moment de hoogst verkrijgbare resolutie en beste beeldkwaliteit.  

De voordelen van 4k Ultra HD tegenover Full HD

Beveiligingscamera’s maken opnames in verschillende resoluties. Het meest gekozen is de Full HD- of 4k Ultra HD-beveiligingscamera. Het verschil tussen beiden is de beeldkwaliteit. 4k geeft een scherpere weergave van opgenomen beelden. U ziet details beter, iets dat vooral belangrijk is bij het bestrijden van criminaliteit en vandalisme. Zelfs bij inzoomen ervaart u gedetailleerde beelden. De frame rate van dit soort beveiligingscamera is hoog, waardoor ook snelbewegende objecten goed in beeld komen. De 4k Ultra HD-beveiligingscamera zorgt voor een helder en sluitend bewijs.  

Nadelen 4k Ultra HD camera

Naast de vele voordelen heeft de 4k Ultra HD-beveiligingscamera ook een nadeel: hij is prijziger. In een situatie waar detailopnames niet belangrijk zijn, voldoet de Full HD-camera prima. Dit geldt bijvoorbeeld bij het maken van buitenopnames, waarbij puur de situatie in de gaten gehouden wordt. Zodra het aankomt op het herkennen van personen, is 4k Ultra HD een betere keuze.  

De beste 4k Ultra HD beveiligingscamera's

De 4k-beveiligingscamera maakt opnames in een resolutie van maar liefst 3840 x 2160 pixels. Dankzij de hoge resolutie zijn deze camera’s geschikt voor binnen en buiten. Let hierbij wel op de waterdichtheid. Bent u op zoek naar een 4k bullet camera inclusief recorder, dan is de beveiligingscamera bullet set de beste keuze. Deze set bestaat naast recorder en camera ook uit diverse kabels, een lasdoos en adapter. U kunt een beveiligingscamera set zo ver uitbreiden als nodig is. Een absolute topper is de 4k Ultra HD-beveiligingscamera set met 16 camera’s. Deze camera’s hebben een nachtzicht van 50 – 85 meter en zijn volledig waterproof. De video en stroom verloopt via een UTP-netwerkkabel. Er zijn ook sets met 2, 4 of 8 camera’s verkrijgbaar. Ook kunt u losse beveiligingscamera’s bijbestellen. Let erop dat u dan ook weer kiest voor 4k Ultra HD-beeldkwaliteit. Wist u dat veel beveiligingscamera’s benaderbaar zijn via een Windows pc of smartphone? Op verschillende divisies bekijkt u de beelden in Ultra HD-kwaliteit. Het is hierbij belangrijk dat het apparaat deze beeldkwaliteit wel ondersteunt.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google
Sitcon Betaalmogelijkheden Winkels

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.7 / 10 = 124 beoordelingen