• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Voorkomen dat je anno 2020 wordt afgeluisterd

We worden overal in de gaten gehouden: op straat, in winkels of horecagelegenheden. Apple beluistert stemopnames van Siri: ook dit tast de privacy aan. Daarnaast is het mogelijk dat u door een collega of de partner wordt afgeluisterd. Bekijk de tips en voorkom dat u anno 2020 wordt afgeluisterd.

Afluisteren en privacy

Mogen anderen u afluisteren? Nee, dit mag in beginsel niet. Gesprekken opnemen en afluisteren tast de privacy aan. Wie toch gesprekken opneemt of afluistert moet voldoen aan de voorwaarden uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Ondanks deze regelgeving wordt er heel wat afgeluisterd: zowel op het werk als privé.

De werking van afluisterapparatuur

Afluisterapparatuur is voorzien van een gevoelige microfoon. De apparatuur slaat geluidsopnamen intern of in een cloud op. Ook is het mogelijk om op afstand live mee te luisteren. Daarnaast is er afluisterapparatuur met geluidsdetectie of een zeer hoge microfoongevoeligheid, dat dwars door glas heengaat.

U ziet dat er verschillende methoden zijn om iemand af te luisteren, óók met spycamera’s. Niet iedereen zit hier op te wachten: uw gesprekken zijn privé. Met anti afluisterapparatuur detecteert u afluisterapparatuur of verstoort de opname.

Afluisterapparatuur detecteren

Het detecteren van afluisterapparatuur is de eerste stap in het voorkomen dat u wordt afgeluisterd. Een wideband zender detector is in staat om RF signalen te detecteren. RF signalen worden namelijk gebruikt door afluisterapparatuur maar ook door (verborgen) camera’s. Een GSM en GPS tracker detecteert zowel wifi en bluetooth als gsm, 4G en 2,4 GHz apparaten. Deze tracker is dus wat uitgebreider dan voorgaande model, waardoor u de kans op afluisteren minimaliseert.

De prijs van anti afluisterapparatuur varieert van €199 tot meer dan €5000. In het laatste geval heeft u wel een professionele zenderdetector die echt alles op het gebied van afluisteren en meekijken opspoort. Dit zorgt voor een betere privacy, zowel thuis als op het werk.

Meeluisteren verstoren met de ruisgenerator

Een andere optie is het gebruik van een ruisgenerator. Dit apparaat produceert een geluid waardoor afluisterapparatuur niet goed werkt. In feite wordt het gesprek verstomd tot geroezemoes, waardoor dit nauwelijks verstaanbaar is. De ruisgenerator plaatst u tussen u en de gesprekspartner in. Een enkele ruisgenerator is in te zetten voor meerdere gesprekspartners tegelijkertijd.

Een ruisgenerator met headset gaat nog een stapje verder. Dankzij de koptelefoons blijft het gesprek voor elkaar goed verstaanbaar. Ondertussen produceert de ruisgenerator een dergelijk storend geluid, dat afluisterapparatuur en verborgen camera’s niets kunnen opnemen. Ook personen die geen koptelefoon dragen, kunnen het gesprek nauwelijks volgen. Dit soort anti afluisterapparatuur is zeer geschikt voor het voeren van zakelijke gesprekken.

Gebruik van een stemvervormer

Voert u de gesprekken en wilt u niet dat de ontvanger of iemand die afluistert uw stem herkent? De i-Stranger stemvervormer is speciaal bedoeld voor smartphones en eenvoudige GSM toestellen. Het is hierbij wel belangrijk dat de mobiele telefoon is voorzien van een 3,5 mm jack aansluiting. De stemvervormer maakt de stem van de beller onherkenbaar. Dit kan handig zijn bij het voeren van zakelijke- of privé gesprekken.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 186 beoordelingen