• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Waar kun je spy camera´s in verwerken - 5 tips

Met een spy camera of verborgen camera maakt u onopgemerkt video-opname. Het is wel belangrijk om deze camera goed weg te werken. Dit kan door voor een onopvallende spy camera te kiezen, maar ook door een klein cameraatje goed te verstoppen of verpakken. Hieronder 5 tips om verborgen opnames te maken.

1. Spy camera verpakt als gebruiksvoorwerp

Wie denkt er bij de aanwezigheid van een klok, pen of stekkerdoos aan de aanwezigheid van een spy-camera? Steeds vaker worden kleine cameraatjes in gebruiksvoorwerpen ingebouwd. Hierdoor is het mogelijk om onopvallend video opnames te maken, zonder hier al te veel voor te doen. Het is een kwestie van het gebruiksvoorwerp plaatsen en vervolgens de camera activeren. Een goed voorbeeld hiervan is de bluetooth speaker met verborgen camera of de klok camera.

2. Spy camera voor onderweg

Soms is het nodig om op een andere locatie video opnames te maken. Natuurlijk is het dan vreemd om een wandklok of stekkerdoos met verborgen camera mee te nemen. Daarom zijn er diverse andere opties zoals een bril of horloge met klein cameraatje. De betere modellen zijn voorzien van nachtzicht, waardoor het ook mogelijk is om in de avonduren te filmen. Dankzij het intern geheugen blijven opnames goed bewaard.

3. Mini camera met bewegingsdetectie

Wanneer is het een geschikt moment voor het maken van opnames? Het duurt soms lang voordat er iemand in de ruimte aanwezig is. De mini camera met bewegingsdetectie wacht totdat deze beweging detecteert: dan pas volgen de opnames. De mini spycam is zo klein dat hij werkelijk overal in past: van de plantenbak tot in het plafond.

4. Donkere hoekjes opzoeken

Waar kun je spy camera’s in verwerken? Donkere hoekjes zijn hier ideaal voor. Denk maar eens aan een hoekje van de kast, bijvoorbeeld achter een vaas of beeldje. Ook een hoek van het aanrecht, achter het koffiezetapparaat of kamerplanten zijn zeer geschikt voor het verbergen van een spycam. Controleer welke hoeken van de kamer ongemoeid blijven oftewel waar niemand naar omkijkt. Dit zijn de plekken waar een spycam thuishoort.

5. Filmen en geluidsopnames maken

Veel camera's filmen het beeld zonder geluidsopnames te maken. Het is natuurlijk handig wanneer u ziet wie er in de ruimte aanwezig is of bepaalde zaken ontvreemd. Toch kan het maken van geluidsopnames soms ook handig zijn. denk maar eens aan criminele activiteiten waarbij de daders met elkaar in gesprek gaan. Juist bij dit soort zaken kunnen geluidsopnames doorslaggevend zijn. Is dit belangrijk, kies dan altijd voor een verborgen camera met microfoon.

De wetgeving rondom spy camera’s

Er gelden veel regels rondom het gebruik van beveiligingscamera’s (bewakingscamera’s). Zo mogen personen niet zonder toestemming of medeweten gefilmd worden. De wetgeving rondom spy camera’s is een grijs gebied: wat mag wel en niet? In beginsel is het niet toegestaan om opnames buiten de eigen erfgrens te maken. Toch mogen bepaalde beelden gebruikt worden als bewijsmateriaal. Het gebruik van een spy camera is in sommige gevallen zo gek nog niet.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2021 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 321 beoordelingen