• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Wat moet ik doen als iemand de auto bekrast?

Auto bekrast, wie betaalt de schade?

Een auto kan per ongeluk of met opzet zijn bekrast. In dit laatste geval gebeurt dit vaak met een scherp voorwerp zoals een sleutel of een mes. Wanneer het bekrassen  per ongeluk gebeurt vindt dit meestal via een ander voertuig plaats. Dit komt vaker in parkeergarages of kleine parkeerplaatsen voor.

Wanneer bekend is wie of welk voertuig uw auto heeft bekrast is het duidelijk: de veroorzaker moet de schade vergoeden. Niet altijd is bekend wie de veroorzaker is. In dit geval kunt u terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer, maar alleen wanneer de schade door een motorrijtuig is veroorzaakt.

Verzekeraars vergoeden niet altijd de schade

Soms is onduidelijk wie of wat de schade heeft veroorzaakt. De verzekeraar kan de schade dan niet vergoeden. Hierdoor komt u zelf voor (hoge) kosten te staan. Een en ander is wel afhankelijk van het type autoverzekering. Het verwijderen van diepe krassen kost tussen de € 100 en € 200. Hoe meer krassen hoe hoger de kosten.

Dit moeten doen wanneer iemand de auto heeft bekrast

Merkt u krassen aan de autolak op? Het is eerst belangrijk om te kijken of u dit niet zelf heeft veroorzaakt. Is dit niet het geval en heeft een motorrijtuig de schade veroorzaakt, probeer dan te achterhalen wie dit was. Daarna neemt u contact met de verzekering op.

Soms is de auto opzettelijk bekrast. Vaak gaat het hier om een persoon waar u onenigheid mee heeft. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn, daders vinden het soms ‘stoer’ om zoveel mogelijk auto’s te bekrassen. In dit geval is het belangrijk om hier direct aangifte bij de politie van te doen. Het bewijs van aangifte heeft u bij een eventuele rechtszaak en verzekeringszaken nodig.

Toezicht op uw auto houden

Het is heel vervelend wanneer iemand uw auto bekrast maar nog vervelender wanneer u niet kunt achterhalen wie dit heeft gedaan. Het is daarom belangrijk om toezicht op uw voertuig te houden. Dit doet u middels bewakingscamera’s (beveiligingscamera’s). Een bewakingscamera met bewegingsmelder maakt u ook nog eens attent op de aanwezigheid van personen rondom uw voertuig.

Op het gebied van beveiligingscamera’s is veel verkrijgbaar. Zo zijn er camera’s die alleen de beelden intern of op een HD recorder opslaan maar ook camera’s die live meekijken mogelijk maken. Dit zijn bewakingscamera’s die verbinding maken met het wifi netwerk of het mobiel netwerk.

Bewakingscamera met de raambevestiging

Staat uw auto voor de deur dan is het goed om te kiezen voor een bewakingscamera met raambevestiging. De lage lichtgevoeligheid van de lens zorgt ervoor dat camera ook ‘s nachts perfecte beelden maakt. Achter glas filmen is uiteraard mogelijk, zonder dat er weerspiegeling optreedt. Bekijk ook de andere opties waarbij u tegelijkertijd de gehele woning bewaakt.

Bewakingscamera om in de auto te plaatsen

Wanneer het niet mogelijk is om vanaf uw woning zicht op uw auto te houden dan is een bewakingscamera welke in de auto geplaatst kan worden nog een mogelijkheid. Deze auto bewakingscamera is een zwart kastje waar zowel de batterij, opname systeem als camera lens in verwerkt zit en door de brede kijkhoek en kan wanneer op de hoedenplank geplaatst de gehele omgeving rond de auto te filmen.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2021 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 343 beoordelingen