• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Welke resolutie bewakingscamera’s heb ik nodig?

Wat is resolutie?

Resolutie staat voor de hoeveelheid pixels van een beeld of beeldscherm. Bewakingscamera’s zijn ook voorzien van een resolutie, dit bepaalt de grootte en beeldkwaliteit van de video. Hoe hoger de resolutie hoe beter de beeldkwaliteit. Vooral in slecht verlichte omstandigheden is het belangrijk om voor een hogere resolutie te kiezen.

Bewakingscamera’s met een resolutie van 720p

Dit soort bewakingscamera’s hebben een lage resolutie maar zijn wel goedkoop. Eigenlijk zijn deze camera’s alleen geschikt voor buitenopnames, omdat hier voldoende daglicht is. Voor binnen is de beeldkwaliteit te laag. Bij een lage beeldkwaliteit is de kans groot dat personen niet herkend worden. Gebruik camera’s met een resolutie van 720p dan ook liever niet voor binnensituaties.

Beveiligingscamera’s full HD oftewel 1080p

Een full HD bewakingscamera heeft een goede beeldkwaliteit, zowel bij binnenopnames als het filmen buiten. Hierbij is het wel belangrijk om rekening te houden met slecht verlichte omstandigheden, tenzij bewakingscamera over nachtzicht beschikt. Een camera met een resolutie van 1080p is prima geschikt voor het bewaken van een woning, erf, kantoor of bedrijfspand op bands een goed voorbeeld hiervan is de full HD draadloze bewakingscameraset inclusief LCD-scherm.

2K ultra HD camera’s

Camera’s die in 2K ultra HD filmen noem je ook wel de vijf megapixel camera’s. Bij deze camera’s is de beeldkwaliteit perfect, daar kunt u van op aan. Deze bewakingscamera’s zijn dan ook zeer geschikt voor verschillende binnenruimtes waaronder ook slecht verlichte ruimtes. Filmen in het donker is alleen mogelijk wanneer de camera over nachtzicht beschikt. Het voordeel van 2K ultra HD camera’s is dat deze veel pixels heeft. Hierdoor treedt er weinig ruis op. Eventuele criminelen zijn hierdoor goed zichtbaar. Een en ander is natuurlijk afhankelijk van de positie van de camera.

Op zich zijn 2K ultra die beveiligingscamera’s aan te raden voor professioneel gebruik (bedrijven). Ook steeds meer particulieren kiezen hiervoor.

Bewakingscamera’s met 4K UHD of ultra HD

De opvolger van de 2K ultra HD camera’s zijn die met een 4K ultra HD resolutie. Dit noem je ook wel de acht megapixel resolutie. Het effect zijn haarscherpe beelden, waarop alles goed zichtbaar is. Geschikt voor bedrijfsmatig en professioneel gebruik, maar ook ter beveiliging of bewaking van de woning. Logischerwijs zijn deze bewakingscamera’s wel duurder dan modellen met een lage beeldkwaliteit.

Verouderde beveiligingscamera vervangen

Sommige panden zijn voorzien van verouderde beveiligingscamera’s. Het betreft hier analoge camera’s met een lage resolutie. Dit kan bijvoorbeeld CIF (360 x 240 pixels) of VGA (640 x 480 pixels) zijn. Helaas is de beeldkwaliteit van deze beveiligingscamera’s zo slecht dat ze niet meer met de huidige technische ontwikkelingen meegaan. Dit maakt het lastig om personen te identificeren.

Het is beter om verouderde modellen te vervangen voor beveiligingscamera’s met een minimale resolutie van 1080p oftewel full HD.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.5 / 10 = 207 beoordelingen