• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Welke wetgeving is van toepassing op videodeurbellen

Steeds meer mensen kiezen voor een videodeurbel. Direct zien (en horen) wie er voor de deur staat: wel zo veilig en praktisch. Welke wetgeving is van toepassing op video deurbellen? U filmt en maakt geluidsopnamen: hiervoor gelden aparte regels.

De werking van een videodeurbel

Er is een ruime keuze uit verschillende soorten videodeurbellen, waarbij het merk Ring zeer populair is. Hoe werkt een video deurbel? Deze deurbel met camera is verbonden met het wifi-netwerk of bedrade internetaansluiting. Wanneer iemand aanbelt, ontvangt u een melding op uw smartphone, tablet of PC. Zo kunt u zien wie er voor de deur staat en deze persoon eventueel te woord staan.

Sommige modellen zijn voorzien van bewegingsdetectie. Zodra er beweging voor de deur is, ontvangt u een notificatie en kunt live meekijken. Het is ook mogelijk om beelden op een later moment terug te zien.

Een video deurbel filmt maar maakt ook geluidsopnames. Dankzij het 2-weg audiosysteem kunt u tegen de bezoeker praten.

Wetgeving filmen en geluidsopnames maken

In beginsel mag u niet zomaar mensen filmen of hier geluidsopnames van maken. Natuurlijk mag dit wel op eigen terrein. Filmt u de eigen woning of het eigen terrein, dan krijgt u in ieder geval niet te maken met de privacywet of de algemene verordening gegevensbescherming. Helaas voorkomt u niet dat u delen van de openbare ruimte (straat) filmt. In dit geval krijgt u wél te maken met de wetgeving op het gebied van privacy (AVG).

Nu is het zo dat camera’s niet altijd beelden opslaan. U mag live meekijken, net als het feit dat u ook via de brievenbus naar buiten mag kijken. Zodra de beelden van de straat worden opgeslagen, wordt het dus een ander verhaal.

Videodeurbel om veiligheidsredenen

Een videodeurbel ter bescherming van de woning of de bewoners? In dit geval is het gebruik van een dergelijk beveiligingssysteem wel toegestaan. Het is echter belangrijk dat opgeslagen beelden niet langer dan 4 weken bewaard worden. Hierna moet u ze wissen, ook uit de cloud. U mag de beelden niet voor een ander doel gebruiken, bijvoorbeeld het delen op social media.

Video deurbel kopen: prijs-kwaliteitverhouding

De wetgeving op het gebied van video deurbellen is niet altijd duidelijk. Probeer zo min mogelijk van de straat te filmen en bewaar beelden niet langer dan noodzakelijk.

Een videodeurbel kopen? U heeft de keuze uit Ring videodeurbellen of de goedkopere versies. Het verschil zit hem in de beeldkwaliteit en de verschillende opties. Kies altijd voor een 2 weg audiosysteem: zo kunt u bezoekers altijd te woord staan. Daarnaast is het belangrijk om voor een video deurbel met nachtzicht te kiezen. Tenminste, wanneer u ook in de nachtelijke uren de woning graag beveiligt. De Ring 1 en Ring 2 deurbellen werken draadloos en hebben een ruime opslagcapaciteit. Het is zelfs mogelijk om voor extra Cloud opslag te kiezen, waarmee u beelden langer bewaart. Houd hierbij rekening met de wetgeving op het gebied van filmen.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2021 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 255 beoordelingen